Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συναντήσεις εργασίας της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας & Τριφυλίας

Ακούστε το άρθρο

Στην Ηλεία και τη Μεσσηνία βρέθηκε την Τετάρτη 8/2/2023 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Μάκης Τσιουγκρής όπου συνοδευόμενος και απο τον Εθ. Πυροσβέστη και μέλος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κ Θάνο Χουλιάρα, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους και στελέχη των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Τριφυλίας καθώς και στελεχη του Πυροσβεστικού Σώματος με σκοπό την Ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων εντός των ορίων τους.

Στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ., συναντηθηκε με τον Δήμαρχο κ Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιδήμάρχο και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ Βασίλη Αρβανίτη, τον αναπληρωτή Διοικητή Π.Υ. Νομού Ηλείας κ Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, τον Διοικητή Π.Υ. Πύργου κ Νίκο Σμαρνάκη και τον Προϊστάμενο Π.Κ. Ολυμπίας κ Ηλία Δουζένη, οπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες ίδρυσης ενός Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον ορεινό όγκο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ακολούθησε διάλογος ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ολυμπίας και Κρεστένων οπου πραγματοποιήθηκε  εκ νέου συνάντηση με τους Προϊσταμένους κ.κ. Ηλία Δουζένη και Κώστα Δρακόπουλο αντίστοιχα, και έγινε ενημέρωση σχετικά με τους Εθελοντές Πυροσβέστες που υπηρετούν εκεί.

Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας με τον Δήμαρχο κ Γιώργο Λεβεντάκη, τον Διοικητή Π.Υ. Γαργαλιάνων κ Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο και τον Υποδιοικητή κ Ηλία Τσιγαρά. Σκοπός της συνάντησης ήταν επίσης η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις διαδικασίες ίδρυσης ενός Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη πόλη των Φιλιατρών ώστε να υπάρχει παρουσία πυροσβεστικής δύναμης στην περιοχή για άμεση επέμβαση σε συμβάντα. Στην κατεύθυνση αυτή μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα στη πόλη των Φιλιατρών για την ενημέρωση του κοινού και των φορέων της περιοχής σχετικά με τον εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η τελευταία επίσκεψη ήταν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας όπου και εκεί έγινε ενημέρωση σχετικά με τους Εθελοντές Πυροσβέστες που υπηρετούν σε αυτό.

Όλη η επικαιρότητα