Πολιτική

Συναντήσεις Τσίπρα εν όψει της εμφάνισης στη ΔΕΘ

c528c12342af3874b317cd1d693eb768.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σειρά επαφών με επικεφαλής φορέων και επιμελητηρίων έχει ο πρωθυπουργός εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του εξετάζουν τα θέματα που θα εντάξουν στην ομιλία που θα εκφωνηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Έθνος, εκτός από τα απολογιστικά σημειώματα που έχουν ήδη στείλει οι υπουργοί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους στενούς συνεργάτες του να προηγηθεί αναλυτική μελέτη των δεδομένων, καθώς και των περιθωρίων για την ένταξη στην ομιλία του στη ΔΕΘ πρωτοβουλιών που αφορούν κυρίως την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του οικονομικού επιτελείου έχει μπει, δε, η δυνατότητα αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο δικαιότερο φόρο της ακίνητης περιουσίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσονται από το στενό του επιτελείο, αφορούν ευρύτερες πολιτικοοικονομικές κινήσεις, που σε κάθε περίπτωση όμως συναντώνται και συνδέονται με τον στόχο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος, ει δυνατόν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, ούτως ώστε να μην καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,7 θα «δεσμευθούν» για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού με επικεφαλής φορέων και επιμελητηρίων έχει προγραμματιστεί για τις 11 σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Μίχαλο του ΕΒΕΑ. Θα ακολουθήσουν αύριο συναντήσεις με εκπροσώπους από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ γίνονται κινήσεις για ραντεβού με την ηγεσία της ΓΣΕΕ κ.ά.

Χθες, εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα