Ηλεία

Συνάντηση Αντωνακόπουλου – Πλακιωτάκη για το λιμάνι Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες για την προώθηση ζητημάτων αλλά και την επίλυση θεμάτων είχε χθες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Όπως επισήμανε ο κ Αντωνακόπουλος η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου ανά περίσταση να κατατίθενται προτάσεις για την χρηματοδότηση έργων αλλά και να επισπεύδονται οι διαδικασίες σε άλλες περιπτώσεις.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Πύργου θα βρίσκεται εκ νέου σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Λιμένος Κατακόλου αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ανάδειξης του στον «τουριστικό χάρτη» της χώρας μας  και στην Κρουαζιέρα.

Υπεγράφη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης τέθηκε από χθες  ο Δήμος Πύργου με απόφαση του Περιφερειάρχη  Νεκτάριου Φαρμάκη μετά από αίτημα του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Το αίτημα είχε κατατεθεί λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου στις 24 Σεπτεμβρίου και στις  3 Οκτωβρίου.

Για την ολοκλήρωση της απόφασης, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών,  η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκλογή εκπροσώπων για την ΠΕΔ

Η εκλογή των 8 αντιπροσώπων μαζί με τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, που θα εκπροσωπούν τον Δήμο Πύργου στην Περιφερειακή Ένωση  Δήμων Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσε το μοναδικό θέμα της  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Μετά από την κατάθεση 7 ψηφοδελτίων  και  ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν   είναι οι εξής:

Από την παράταξη του Δημάρχου οι Μαρίνης Αχτύπης, Νώντας Κυριαζής και (μετά από κλήρωση  λόγω ισοψηφίας ) Γιάννης Παπαδημητρίου.

Από την παράταξη «Μαζί Μπορούμε» ο Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

Επίσης εξελέγησαν οι Στάθης Καννής, Γιάννης Αργυρόπουλος, Λάμπης Αριστειδόπουλος ενώ από την παράταξη «Μπορούμε» εξελέγη ο Θεόδωρος Ντοάς.

Όλη η επικαιρότητα