Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Αντωνακόπουλου με Γκάγκα στο υπουργείο Υγείας

Επί τάπητος η στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου και ο υγειονομικός χάρτης του νομού.
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στην Ηλεία, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο της προκειμένου να την ενημερώσει πλήρως για την εικόνα της Υγείας στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να συζητήσουν εκτενώς για την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της.

Με μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων συνάντησε ο κ. Αντωνακόπουλος την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα καθώς ο δήμαρχος Πύργου από την αρχή της θητείας του έχει ασχοληθεί πολύ ενεργά και έχει κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις για το Νοσοκομείο του Πύργου. Τον κ. Αντωνακόπουλο συνόδευε στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας ο στενός συνεργάτης, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Καραστέργιος.

Η ενίσχυση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπως και ο Υγειονομικός χάρτης του Νομού, ήταν από τα κύρια θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνάντηση, όσον αφορά τα αποτελέσματα,  με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στο γραφείο της στο Υπουργείο. Συζητήσαμε εκτενώς για τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας. Έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση να ενδιαφέρομαι για το Νοσοκομείο του Πύργου, για το οποίο τονίστηκε ότι χρειάζεται άμεση στελέχωση αυτό το διάστημα της πανδημίας και ένας σωστός προγραμματισμός της Παθολογικής κλινικής. Να δοθούν κίνητρα, να χαρακτηριστεί άγονη η περιοχή, ούτως ώστε να μπορέσει να προσελκύσει γιατρούς. Επικαιροποιήσαμε τη γνωστή ήδη πρόθεσή μας, που έχει εκφραστεί και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δώσουμε επίδομα κατοικίας στους γιατρούς που θα έρθουν μέσω αυτής της διαδικασίας» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου.

«Η κ. Γκάγκα ήταν πολύ καλά ενημερωμένη. Ήξερε για το …αιώνιο πρόβλημα της πολλαπλότητας πολλών δομών υγείας στην Ηλεία. Εκείνο πλέον που διαφαίνεται είναι ότι πρέπει να πάμε σε μια αποκατάσταση, με σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος της υγείας στην Ηλεία. Να σταματήσουν οι …οπαδικές προσεγγίσεις και να δούμε τα πράγματα με βάση τη σύγχρονη αντίληψη, όπου τα νοσοκομεία πλέον δεν είναι νοσοκομεία ενός γιατρού αλλά πολλών ειδικοτήτων, πολλών ιατρικών μηχανημάτων, παροχής σύγχρονης περίθαλψης κι όχι μονάδες που εγκλωβίζουν τους ασθενείς» καταλήγει ο κ. Αντωνακόπουλος.

Θετικές εξελίξεις για ογκολογικό ιατρείο

Ελπιδοφόρα ήταν τα νέα που άκουσε από την υπουργό ο κ. Αντωνακόπουλος όταν έθεσε το θέμα ογκολογικού ιατρείου για τους καρκινοπαθείς του Νομού που μεταβαίνουν για τη θεραπεία τους στην Πάτρα. «Η υπουργός μας είπε ότι σύντομα θα ανακοινώσει δομές «one day clinic», μιας ημέρας νοσηλεία δηλαδή, στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόθεση που δημιουργεί και σε μας ένα θετικό αποτέλεσμα γιατί δεν υπάρχει καμία δομή στην Ηλεία χορήγησης ογκολογικής θεραπείας».

Στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κατακόλου

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου στο Κατάκολο, σε μόνιμη βάση κατά τους μήνες της κρουαζιέρας. «Πάνω από 500.000 τουρίστες συνολικά επισκέπτονται το λιμάνι, συμβαίνουν πολλά περιστατικά που θέλουν μια άμεση αντιμετώπιση χωρίς να απαιτείται η μετάβαση τους στο Νοσοκομείο. Εκτιμώ ότι αυτό δημιουργεί ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες και βελτιώνει το τουριστικό προϊόν. Ο πολίτης πρέπει πάντα να αισθάνεται ασφάλεια και από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας αλλά και δημόσιας τάξης σε έναν χώρο που επισκέπτεται», τονίζει σχετικά ο δήμαρχος Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα