Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτη, για στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης στο Ν. Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η συνάντηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τη δημιουργία δράσεων και προγραμμάτων απασχόλησης στο Ν. Ηλείας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε στον κ. Πρωτοψάλτη το σημαντικό ζήτημα της παρατεταμένης ανεργίας που μαστίζει πλήθος συμπολιτών μαςκαι αιτήθηκε την δημιουργία νέων και πρόσθετων θέσεων εργασίαςγια ενίσχυση της υπαίθρου μέσω στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης ανά γεωγραφική περιοχή και κλάδο. Η κα Βουλευτής επισήμανε ότι κάθε περιοχή έχει ειδικές ανάγκες και οι προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στους παραγωγικούς τομείς του εκάστοτε Νομού. Οι δράσεις του ΟΑΕΔ για την Ηλεία, όπως τόνισε,  θα πρέπεινα είναι εστιασμένες στους παραγωγικούς της τομείς, ήτοι την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τον τουρισμό, αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Νομό. Ιδιαίτερη θέση στη συζήτηση και προτεραιότητα και του νέου Διοικητή είναι η ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας με ίσους όρους, καθώς το προφίλ του ανέργου στη χώρα μας είναι γυναίκα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξήρε, δε, την ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένων θέσεων σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, απορρύπανσης των υδάτων και διαχείρισης των αποβλήτων, μιας και ο Ν. Ηλείας αντιμετωπίζει σειρά περιβαλλοντικών ζητημάτων και είναι αναγκαία η ανάπτυξη επιχειρησιακής ικανότητας σε θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος, αλλά και απορρόφησης των αποφοίτων από τις αντίστοιχες σχολές.

Οι προτάσεις της κα Βουλευτού βρήκαν σύμφωνο τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, καθώς βασικός στόχος του Οργανισμού είναι η καλύτερη αντιστοίχηση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις ανάγκες της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα ακολουθήσει συνάντηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας, τους εμπορικούς συλλόγους του Ν. Ηλείας και άλλους οικονομικούς φορείς για να καταγραφούν οι ανάγκες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας, αλλά και επίσκεψη στο Νομό το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής πρότεινε, δε, στον Διοικητή του ΟΑΕΔ να έρθει σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), κ. Νικόλαο Χιωτάκη, για τη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων απασχόλησης, αλλά και προγραμμάτων κατάρτισης σε θέματα ανακύκλωσης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας που είναι το θεμέλιο για μια βιώσιμη οικονομία. Μια πρόταση που έγινε αμφότερα αποδεκτή και επίκειται νεότερη συνάντηση για διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου εργάζεται επισταμένα για την μείωση της ανεργίας στο Νομό Ηλείας, καθώς είναι ένας από τους καίριους πολιτικούς της στόχους και θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης με συντονισμένες θεσμικές κινήσεις και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων που βρίσκονται στη διάθεσή μας, μιας και είναι μάστιγα που ταλανίζει του συμπολίτες μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όλη η επικαιρότητα