Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Αυγενάκη για τη σύσταση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία

Η κυρία Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Αρχαίας Ολυμπίας
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και συνεργάτές του πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα, Αυγερινοπούλου, ώστε η Αρχαία Ολυμπία να αποτελέσει τον τόπο φιλοξενίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών.

Η κυρία Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ελλάδας ως τόπου φιλοξενίας ανάλογων εθνικών και διεθνών θεσμών, καθώς η Ηλεία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Στη συνάντηση, η κα Βουλευτής σημείωσε ότι το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και θα εμπνεύσει εκ νέου τα ολυμπιακά ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και το «εὖ ζῆν» σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Για το θέμα της φιλοξενίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία επίκειται συνάντηση εργασίας μεταξύ της Βουλευτού Ν. Ηλείας και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιου Κάτση.

Επίσκεψη εργασίας του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Συρίγου, στην Ηλεία
Αύριο ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος, θα επισκεφθεί τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία και την Αμαλιάδα, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Ν. Ηλείας, κα Αυγερινοπούλου, για να δουν τον ακαδημαϊκό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού και να επεξεργαστούν σχετικές προτάσεις.

Μεταξύ των προτάσεων που θα τύχουν επεξεργασίας είναι και η πρόταση της κυρίας Αυγερινοπούλου για την ίδρυση Κέντρου Διεθνών Ακαδημαϊκών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία έχει θέσει στο σχεδιασμό της την προώθηση σπουδών και δράσεων γύρω από τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό και τον ιδιαίτερα σημαντικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών.

Όλη η επικαιρότητα