Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πολιτική

Συνάντηση Μπαλαούρα-Μοσκοβισί

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) κ. Γκουαλτιέρι, είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, στο περιθώριο του διαλόγου των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπαλαούρας ενημέρωσε για τις διαρροές του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ περί ενδεχόμενου Grexit σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ. Απευθυνόμενος στο Γάλλο Επίτροπο, ανέφερε ότι όσοι επαναφέρουν το Grexit, υπονομεύουν σκοπίμως τη θετική πορεία της Ελλάδας, μετά από 7 χρόνια λιτότητας.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε την ίδια απάντηση που έδωσε κι αργότερα στην αίθουσα της Ολομέλειας, τονίζοντας ότι από τον ίδιο και από άλλους συναδέλφους του δεν πρόκειται να επιτραπούν τέτοια σενάρια τρομοκράτησης. «Να μην τα παίρνουμε στα σοβαρά», πρόσθεσε. «Δε θα περάσουν οι τιμωρητικές αντιλήψεις που διακατέχουν ορισμένους.» Δήλωσε επιπλέον ότι είναι αισιόδοξος για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης γιατί η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.

Το τελικό και θετικό αποτέλεσμα είναι ότι ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε δημόσια προς τους Ευρωβουλευτές και τους Βουλευτές των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. τις θέσεις που είχε παρουσιάσει ήδη στη συνάντησή του με τον Μ. Μπαλαούρα.

Όλη η επικαιρότητα