Ζώα Ηλεία

Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για τα αδέσποτα ζώα και τις ανάγκες τους.

Οι παρεμβάσεις για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς γίνονται μέσω του προγράμματος «Άργος», που αποτελεί και το ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του οποίου  στηρίζονται οι δήμοι σε ετήσια βάση για όλες τις λειτουργικές τους δαπάνες όπως περισυλλογή, σίτιση, σήμανση κααι κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Μάλιστα, θα λειτουργεί και πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς  προκειμένου αυτή να ενταχθεί στο Εθνικό μητρώο ζώων συντροφιάς.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου συνομιλώντας με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κατέληξαν ότι για πρώτη φορά θεσπίζονται κανόνες για τα αδέσποτα κι ότι δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τα ζώα συντροφιάς με τον αυξημένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης για το θέμα.

«Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη πολιτισμού της κοινωνίας μας», τόνισε η Δρ. Αυγερινοπούλου. Κοινό μήνυμα του αν. Υπουργού Εσωτερικών και της Προέδρου είναι να εφαρμοστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο από την τοπική αυτοδιοίκηση και να το αγκαλιάσει η ελληνική κοινωνία.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου προσκάλεσε τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για όλους τους άξονες που αφορούν στα ζώα συντροφιάς και στις σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, προσκαλώντας τον παράλληλα να επισκεφθεί το Νομό Ηλείας και να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόκληση.

Όλη η επικαιρότητα