Ηλεία

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με πρόεδρο ΤΟΕΒ Πελοπίου: Ξεκαθάρισαν τον λογαριασμό τους

Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πελοπίου Νίκο Μπακοβασίλη συναντήθηκε χθες, στο γραφείο του στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Τσίκας, η διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώτα Χριστοπούλου και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Νίκος Λαϊνόπουλος.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά την συνάντηση ο κ. Λιατσής τόνισε πως «Ο πολιτικός χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας αλλά και αυτός που περάσαμε δε φτάνει για να ξεμπλέξουμε τις υποθέσεις του δήμου με διάφορους φορείς. Μια γενική ακαταστασία, παλιές ιστορίες συνεχίζουν κάθε μέρα να βασανίζουν το δήμο. Χρωστάμε ενοίκια για κτίριο που στεγάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο, ακόμα έρχονται λογαριασμοί σε άλλο κτίριο όπου στεγάζεται το 3ο ΚΑΠΗ και ένα σωρό άλλα. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου, που είναι μόνιμος κάτοικος της πόλης, με επισκέφθηκε με κλάδο ελαίας και όχι για να αντιδικήσει με το δήμο. Κι εγώ διακατέχομαι από τη λογική ο δήμος να πληρώνει αυτά που χρωστάει. Άλλωστε φρόντισε να έχει την οικονομική δυνατότητα που έχει σήμερα για να μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον της Ηλείας. Όμως ο λογαριασμός που υπάρχει με τον ΤΟΕΒ παρουσιάζει τυπικές δυσκολίες που ξεφεύγουν από τα όρια του προέδρου και του δημάρχου. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να συνεννοηθούμε και πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί διότι η παρουσία ΤΟΕΒ είναι απαραίτητη για να παρέχει τις υπηρεσίες του και ο δήμος πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα του και να μην εκτίθεται τη στιγμή που έχει καλή διάθεση να πληρώσει».

Ο Κ. Μπακοβασιλης σχολίασε ότι «Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την καλή διάθεση και πρόθεση που δείχνει στο πρόβλημα που εδώ και τόσα χρόνια οι προκάτοχοι του δεν του είχαν δώσει σημασία. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι  μπορούμε για να λήξει το θέμα».

Όλη η επικαιρότητα