Ηλεία

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Νέα εποχή για το ΤΕΙ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Η συνεργασία που πρέπει να υπάρξει για το ΤΕΙ του Πύργου, μεταξύ της διοίκησης, του δήμου αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, ήταν εκείνο που συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Τριανταφύλλου, ο οποίος βρέθηκε στον Πύργο, μαζί με τους συνεργάτες του, Σπύρο Συρμακέση, αναπληρωτή πρόεδρο Έρευνας και Ανάπτυξης και Γιώργο Σαλάχα, αναπληρωτή πρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας. Ο κ. Τριανταφύλλου, είχε μια ζεστή και φιλική συνάντηση με τον κ. Λιατσή στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, κατά την διάρκεια της οποίας, αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να υπάρξουν στο εξής για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Πύργου, η οποία, όπως τονίσθηκε, μπορεί να έλθει μέσα από την στήριξη της ίδιας της κοινωνίας.

Ο δήμαρχος του Πύργου, παρέδωσε στον κ. Τριανταφύλλου, πλήρη φάκελο με ιστορικά στοιχεία της λειτουργίας του ΤΕΙ στον Πύργο αλλά και τις ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή για να λειτουργήσει. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Διονύσης Μπέλτσος, Πρασίνου, Βασίλης Σεϊντής καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς.

«Θεωρώ νέα ιστορική αφετηρία για το ΤΕΙ του Πύργου την συνάντηση αυτή γιατί διέκρινα ποια είναι η πραγματική βούληση του ΤΕΙ όπως έχει περάσει από τα συλλογικά του όργανα και ερμηνεύεται από τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ κ. Τριανταφύλλου και ξέρω πια ποιες είναι οι προσδοκίες της πόλης και πως μπορούν αυτές οι προσδοκίες να εξυπηρετηθούν. Ξέρουμε πως αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε και να επιδιώξουμε δεν θα πρέπει να είναι συνάρτηση του ποιος θα είναι υπουργός Παιδείας και πόσο καλά τον γνωρίζουμε αλλά πόσο λογικά θα είναι τα επιχειρήματα για εκείνα που θέλουμε να διεκδικήσουμε. Και μέσα σε αυτή την λογική εγώ δεσμεύθηκα πως θα πάω και στο γραφείο του κ. προέδρου στην Πάτρα όχι απλά για να ανταποδώσω την σημερινή δικιά του ευγενική πρωτοβουλία αλλά για να προχωρήσουμε και ακόμα ουσιαστικά την κουβέντα μας», ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.

Επίσης ο κ. Λιατσής, συνέχισε ότι: «Πιστεύω ότι η Πανεπιστημιακή κοινότητα μέσω του εκφραστή της και των συνεργατών του μπορεί πολλά να ελπίζει και να προσδοκά από τον Πύργο αλλά και εμείς χωρίς να απεμπολούμε από αυτά που είχαμε βάλει ως αρχικό στόχο για την εκπαίδευση αυτού του βαθμού για την περιοχή μας είμαι σίγουρος πια και ρισκάρω να το πω ότι με πρόεδρο τον κ. Τριανταφύλλου πολλά υπολογίζουμε ότι μπορεί να γίνουν στις μέρες μας χωρίς αυτό να λέει πως προδικάζουμε κάποιο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Τριανταφύλλου, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: «Είναι σημαντικό να αντιληφθεί το σύνολο της κοινωνίας και δεν απευθύνομαι μόνο στην κοινωνία του Πύργου ότι η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει όραμα και πιστεύει στην ύπαρξη παραρτημάτων ή τμημάτων σε άλλες πόλεις εκτός από την Πάτρα. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει υποχρέωση να διασφαλίσει ποιοτική εκπαίδευση και ποιοτική διαβίωση για όλα τα παιδιά που αποφασίζουν να επιλέξουν το ίδρυμά μας. Είναι σαφές πως οι αρμοδιότητες και του δημάρχου και της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου είναι διακριτές αλλά θα πρέπει καταρχήν να υπάρχει ειλικρίνεια και νομίζω αυτό είναι το σημαντικό που προέκυψε. Ότι θα συζητάμε με ειλικρίνεια όλα τα προβλήματα που θα υπάρχουν και όπου συμφωνούμε θα είμαστε μαζί χωρίς κανένας να στρίβει στη γωνία και όπου δεν είμαστε μαζί θα προσπαθούμε να ξαναβρεθούμε στον ίδιο δρόμο».

Οι μελλοντικοί στόχοι

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Τριανταφύλλου, τόνισε ότι: «Είναι πολύ σημαντικό μαζί με τον δήμαρχο να σχεδιάσουμε εκείνες τις υποδομές οι οποίες δημιουργούν ένα ίδρυμα είτε έχει ένα τμήμα είτε έχει πενήντα τμήματα. Αυτές οι υποδομές είναι η σίτιση και η στέγαση. Δεύτερον να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που οι φοιτητές να αισθάνονται τον Πύργο σαν πόλη τους. Είναι επίσης σημαντικό πως θα πρέπει να αναπτυχθεί και επιστημονικά το ίδρυμα. Η δημιουργία ενός πιθανού μεταπτυχιακού σε συνεργασία των δύο τμημάτων ή με άλλα τμήματα, η επιστημονική υποστήριξη δραστηριοτήτων του δήμου και άλλων φορέων είναι σημαντικό να μπορέσει να γίνει μέσα από τα τμήματα και τους φοιτητές που υπάρχουν σε αυτά».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης παρέδωσε αναμνηστικά δώρα, τόσο στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Τριανταφύλλου, όσο και στους αναπληρωτές προέδρους, Σπύρο Συρμακέση και Γιώργο Σαλάχα.

Όλη η επικαιρότητα