Categories: Ηλεία

Συνάντηση δημάρχου Ήλιδας Γ. Λυμπέρη και αντιπροσωπείας του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

Share

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και των συνεχών επαφών που επιδιώκουν να έχουν για το συμφέρον του τόπου, συναντήθηκαν χθες ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας όπου πέραν των θεμάτων που συζήτησαν και αφορούσαν την πόλη, την ανάπτυξή της και τον εμπορικό κόσμο της, παράλληλα ευχαρίστησαν και το δήμαρχο για την παραχώρηση χώρου στο διοικητήριο που πλέον θα στεγάζει τα νέα γραφεία του συλλόγου.

Όπως τόνισε ο κ. Λυμπέρης, συζητήθηκαν τα προβλήματα της πόλης αλλά και όσα αφορούν την περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο εμπορικός κόσμος τη διετία της πανδημίας και νωρίτερα της οικονομικής κρίσης. Τα συγκοινωνιακά προβλήματα, η κυκλοφορία και η ανάγκη δημιουργίας θέσεων parking ήταν από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν, ενώ συζητήθηκαν και τα αναπτυξιακά έργα του δήμου και πως αυτά θα προχωρήσουν σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της Κουρούτας και τους ανέλυσε διεξοδικά όλες αυτές τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος δυο δεκαετίες τώρα. «Είχαμε μια καλή συνεργασία και θα φροντίσουμε να την επαναλαμβάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος σημείωσε πως η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου με το δήμαρχο ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την παραχώρηση χώρου προκειμένου να στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου και το δημοτικό συμβούλιο για τη σύμφωνη γνώμη του. Από την άλλη, μίλησαν για καθημερινά προβλήματα της πόλης και πως μπορεί από πλευράς του ο εμπορικός σύλλογος να βοηθήσει στην επίλυσή τους που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών και των επαγγελματιών προς το καλύτερο. Επιπλέον, έγινε κουβέντα και για κάποια έργα που είναι σε εξέλιξη ή κάποια άλλα που πρέπει να γίνουν, με στόχο τη γενικότερη βελτίωση και ανάπτυξη του δήμου. «Τα σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία μιλήσαμε ήταν η Κουρούτα και η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή της, η δημιουργία θέσεων parking στην πόλη και η ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει την Αμαλιάδα με την Πηνεία, έργο που αν και ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια είχαμε καταθέσει εδώ και αρκετό διάστημα τις επιθυμίες μας που τείνουν να ικανοποιηθούν με την ολοκλήρωσή του», έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.