Ηλεία

Συνάντηση δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη

Συζήτησαν θέματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ακούστε το άρθρο

Θέματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για μεγάλα έργα στην περιοχή, τέθηκαν επί τάπητος στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στην συνάντηση με τον υπουργό, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, μετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Για το περιεχόμενο των συζητήσεων ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε:  «Συζητήσαμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και τους προσφερόμενους  πόρους για μεγάλα έργα στην περιοχή. Ο κ. Σκυλακάκης είναι ένας ικανός τεχνοκράτης και πάντα οι συνομιλίες μαζί του έχουν πρακτικό ενδιαφέρον. Επίσης γνωρίζει καλά την περιοχή και τις ανάγκες της γιατί ουσιαστικά έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ηλεία, κι αυτό αποτελεί για μας μια θετική προϋπόθεση καθώς δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά πράγματα για τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου»

– Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων που ήδη έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Πύργου αλλά και υλοποιεί μέσω αυτών ο Δήμαρχος, συνέχισε:

«Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προχωράμε στην αξιοποίηση των κονδυλίων που μας κατανέμονται. Τελευταία θετική είδηση ήταν από τον κ. Πέτσα, η εξασφάλιση 3,5 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία. Ακολουθεί το «Πράσινο Ταμείο» στο οποίο έχουμε εντάξει πολλά έργα, όπως την ανάπλαση του Αθλητικού Κέντρου της Αγ. Βαρβάρας, την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου κ.α. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ  έχει ενταχθεί το Κολυμβητήριο του Πύργου και θα αναδειχθεί σύντομα ο ανάδοχος. Επίσης υπάρχει το ΕΣΠΑ, και από ιδίους πόρους του Δήμου όπου γίνονται πολλά μικρά αλλά σημαντικά έργα. Το έργο του 1.4 εκ. ευρώ που εξελίσσεται σε όλες τοπικές κοινότητες και την πόλη του Πύργου, το οποίο υπάγεται στον  κωδικό για την αντιμετώπιση των  φυσικών καταστροφών σε εθνικό επίπεδο»

Όλη η επικαιρότητα