Ηλεία

Συνάντηση Γεωργιόπουλου – Καστρινού: Μεγάλα και μικρά έργα στην ατζέντα

Ακούστε το άρθρο

Μικρά και μεγάλα έργα που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στον δήμο Πηνειού συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον δήμαρχο Πηνειού παρουσία συνεργατών τους.

Ο κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, που εγκαινιάζει μια σειρά επαφών με τους δημάρχους, μετά  την συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια σειρά επαφών με τους δημάρχους του νομού μας. Βρισκόμαστε λίγο μετά τα μέσα της θητείας μας και πρέπει να δούμε τι έχουμε κάνει και τι σχεδιασμούς έχουμε. Η Περιφέρεια προχωρά στην αναμόρφωση του ΕΣΠΑ. Στο τέλος του μήνα περιμένουμε το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο και εκεί με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς της Ηλείας πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Με τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό συζητήσαμε και τα τρέχοντα θέματα που έχουμε. Βασικό θέμα ο παραλιακός δρόμος του οποίου η μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο και περιμένουμε την πρώτη φάση χρηματοδότησης των 5 εκατομμυρίων ευρώ.  Την Δευτέρα ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση στην Περιφέρεια για το έργο του Βιολογικού. Με μεγάλη μου χαρά άκουσα από τον δήμαρχο ότι με το Ταμείο Μολυβιάτη  και τα τέσσερα έργα που είχαν εγκριθεί, με τα δύο ήδη έχει τελειώσει και σε αυτό είναι πρωτοπόρος, και τα άλλα δύο είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Έγινε επίσης μια συζήτηση για τις αστικές αναπλάσεις, που είναι προτάσεις του δημάρχου, κουβεντιάσαμε για την αγροτική οδοποιΐα και για το Μουσικό Σχολείο, ένα σχολείο που το έχει ανάγκη η Ηλεία »

Πλήρης ενημέρωση

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού δήλωσε:

“Έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τα έργα που προσδοκούμε όσο και για αυτά που ήδη έχουν έρθει. Στη συσκεψη συμμετέχουν η διευθύντρια της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας έτσι ώστε να δούμε πού βρίσκονται τα πράγματα. Περιμένω αυτές τις μέρες να βγεί το ποσό της έγκρισης για τον παραλιακό δρόμο, που είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης έχει τη ρητή δέσμευση ότι αυτό προχωρά. Οπότε λίγο υπομονή και θα δούμε τι θα γίνει. Επίσης τον ενημέρωσα για το βιολογικό γιατί εδώ κει 15 μήνες υπάρχει προγραμματική σύμβαση . Την Δευτέρα υπάρχει μια σύσκεψη στο γραφείο του κυρίου Περιφερειάρχη όπου εκεί αναμένουμε κάποιες απαντήσεις. Ακόμη όσον αφορά τις αναπλάσεις , από τις 12 προτάσεις οι δύο είναι του δήμου Πηνειού. Τελος για το Μουσικό Σχολείο έχουμε πάρει την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού αλλά δυστυχώς η μελέτη είναι χρονοβόρα και μπορεί να κρατήσει και δυόμιση χρόνια ”

Όλη η επικαιρότητα