Categories: Ηλεία

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με Υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολα: Προτάσεις για την Αρχαία Ολυμπία

Share

Η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη σημαντική συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος, ιδίως ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Αρχαίας Ολυμπίας σε σχέση με την κατάσταση που έχει προκύψει εξαιτίας του κορονοϊού.  Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα για τη δεινή κατάσταση  στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή λόγω των περιοριστικών μέτρων, ζητώντας μέτρα στήριξης της τοπικής τουριστικής οικονομίας αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις ανάπτυξης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού. Εξετάστηκε επίσης η πιθανότητα ίδρυσης από το Υπουργείο Τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία, Γραφείου Διασύνδεσης στο πλαίσιο της περιφερειακής του συγκρότησης, που προωθείται σε σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο του συνολικού κυβερνητικού έργου για την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε παγκόσμιο κέντρο συνάντησης και έκφρασης σύγχρονων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, με σημείο αναφοράς τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο αλλά και τις Ολυμπιακές αξίες. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό η Αρχαία Ολυμπία να τύχει της προσοχής του στη χάραξη της τουριστικής πολιτικής μέσα από μελέτες, προτάσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες, με έμφαση στην ανάπτυξη σύγχρονων μορφών τουρισμού (συνεδριακού, αθλητικού κλπ).

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας δεσμεύθηκε να εξετάσει ενδελεχώς τις προτάσεις που του υπέβαλε ο κ. Γεωργιόπουλος, ο οποίος, σημειωτέον, τον κάλεσε να επισκεφθεί προσεχώς την Αρχαία Ολυμπία, πρόσκληση που ο Υφυπουργός απεδέχθη.