Εκπαίδευση

Συνάντηση για το ΤΕΙ Πύργου στο υπουργείο Παιδείας

tei-pyrgos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με αντικείμενο διαδικαστικά και λειτουργικά ζητήματα του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Β.Τριανταφύλλου, και της προϊσταμένης του τμήματος, Αναστασίας Ζαφειροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η στήριξη του τμήματος με εκπαιδευτικό και δοικητικό προσωπικό με τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

Ο κ.Τριανταφύλλου δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι η συζήτηση είχε θετικό πρόσημο και ότι πρόθεση της διοίκησης του ιδρύματος είναι η ενίσχυση του τμήματος με εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και η οριστική επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος με το προσωπικό της γραμματείας.

«Περιμένουμε να εγκριθούν από το υπουργείο Εσωτερικών ορισμένες μετατάξεις και προσλήψεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του τμήματος», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας και την πρόθεση ενίσχυσης με δύο καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη συνάντηση:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά τη συνάντησή του με την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τη διοίκηση του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων καθώς και με εργαζομένους και φοιτητές του τμήματος επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την πρόθεσή του να παραμείνει το ΤΕΙ Πύργου ανοικτό και έκανε έκκληση να σταματήσουν αυτοί/ές που υπονομεύουν την καλή λειτουργία και το μέλλον του».

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Σπουδαστών του ΤΕΙ

Για τη συνάντηση εξέδωσε την εξής ανακοίνωση και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου:

«Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πατρών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη συνάντηση με την Αν. Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει στο τμήμα ΔΟΕΠ.ΤΜ του ΤΕΙ Πύργου όσον αφορά τις πληρωμές των καθηγητών και τη μη αναγνώριση του Συλλόγου των Σπουδαστών.

»Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας‚ ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ‚ η πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας‚ ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου‚ ο πρόεδρος του Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας‚ ο πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου‚ η πρόεδρος και καθηγητές του τμήματος ΔΟΕΠ.ΤΜ.

»Η Αναπληρώτρια Υπουργός έθεσε στους εκπροσώπους των αρμόδιων οργάνων θέματα Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας, και μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας κ. Μάκη Μπαλαούρα έδωσαν εντολή για την απαρέγκλιτη και άμεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στο τμήμα ΔΟΕΠ.ΤΜ, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου Σπουδαστών, ο οποίος συνιστά ένα παραδοσιακά ανεξάρτητο όργανο που υπηρετεί και προάγει τα φοιτητικά αιτήματα.

»Και οι δύο, Υπουργός και Βουλευτής, διαβεβαίωσαν ο καθένας από την μεριά του την πρόθεσή τους να στηρίξουν με κάθε μέσο την ύπαρξη του ΤΕΙ Πύργου και την αναβάθμιση του Τμήματος ΔΟΕΠ.ΤΜ, για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης‚ για την αναβάθμιση του ίδιου του Ιδρύματος αλλά και για την ανάπτυξη της Ηλείας».

Όλη η επικαιρότητα