Εκκλησία Ελλάδα

Συνάντηση Ιερώνυμου – Γαβρόγλου: «Καμία αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των ιερέων»

Ακούστε το άρθρο

«Προβληματίζομαι, ναι, για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο σώμα να έχουν όλοι μια σύμπτωση απόψεων και αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή παράπονα ή άλλες σκέψεις;». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη  συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την Παρασκευή, σε ερώτηση για το αν αισθάνθηκε ότι αμφισβητήθηκε στην ιεραρχία.

Aπό τη μεριά του ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις, αναλύονται, διευκρινίζονται και συζητάμε πράγματα όπου γίνονται συνθέσεις. Θα κατοχυρωθούν με απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο η μισθοδοσία, τα συνταξιοδοτικά και τα θέματα περίθαλψης των Ιερέων. Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασικό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», δήλωσε.

Οπως δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε από Αρχιεπισκόποο ότι στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Δεκέμβριο θα υπάρξει μια επιτροπή με την οποία θα συνεργαστεί η κυβέρνηση προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας

Σε ερώτηση για τον θα  παραμείνουν οι κληρικοί στο δημόσιο ο υπουργός παιδείας  τόνισε: « Όπως έχουμε ξαναπει περιμένουμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να αρχίσει πια το τελικό στάδιο των επεξεργασιών του νομοσχεδίου. Θα σας παρακαλούσα να μείνουμε σε αυτές τις δηλώσεις και να ολοκληρώνουμε σταδιακά τα βήματα και τα στάδια και θα ενημερώνουμε. Νομίζω πρέπει να συζητάμε τα θέματα όταν ωριμάζουν και όταν έχουμε κάτι επί της ουσίας και έγκυρα να πούμε»

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ακόμη ότι στο πλαίσιο του διαλόγου, η Επιτροπή «θα αγκαλιάσει όλα τα προβλήματα προς όλες τις κατευθύνσεις» και ξεκαθάρισε ότι «αυτό που θα καταλήξουμε δεν σημαίνει ότι είναι η δική μας τελική απόφαση, θα πάει στην Ιεραρχία και πάλι, και τα θέματα αυτά θα τα εξετάσουν και θα πάρουν την απόφαση».

Ο κ. Γαβρόγλου αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή με αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ θα προγραμματιστεί συνάντηση και με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όλη η επικαιρότητα