Ηλεία

Συνάντηση Λέντζα – Στυλιανίδη: Γενναία και άμεση χρηματοδότηση για τις ζημιές

Έφερε αποτέλεσμα η συνάντηση.
Ακούστε το άρθρο

Γενναία χρηματοδότηση για έργα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, χρήματα τα οποία θα δοθούν μάλιστα μέσα στον Δεκέμβριο, διεκδίκησε και κέρδισε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, που είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο κ. Λέντζας, όπως αποκάλυψε χθες η Πατρίς, είχε στα χέρια του ολοκληρωμένο φάκελο με έργα ουσίας, τον οποίο και κατέθεσε στους αρμόδιους φορείς.

Έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου και έργα ουσιαστικής αγροτικής οδοποιίας, που πρέπει να γίνουν άμεσα ούτως ώστε να απομακρυνθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος από πλημμύρες που απασχολούν κατά τους χειμερινούς μήνες τις δημοτικές ενότητες εξαιτίας των υψηλών ποσοστών βροχόπτωσης.

Στη συνάντηση του κ. Λέντζα με τον κ. Στυλιανίδη, συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του δήμου, Κωνσταντίνος Βαρβαρέσος και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιώργος Τσουραπάς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκε διάλογος πάνω σε θέματα που πρέπει να επιλυθούν, με τον υπουργό, να δείχνει θετικός στην άμεση χρηματοδότηση στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για την οποία δεσμεύτηκε πως αυτή, θα δοθεί ίσως και στις δύο επόμενες εβδομάδες με τον χαρακτήρα του εκτάκτου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από την θεομηνία.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης, αναφέρθηκε και στην διαδικασία που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με την συγκέντρωση αιτημάτων από επιχειρήσεις και πολίτες που υπέστησαν ζημιές τόσο από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης όσο και από τους δήμους Πηνειού και Ήλιδας, στους οποίους κι εκεί, θα δοθεί υψηλή χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών.

Μέσω της Π.Ε. Ηλείας και του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου, η όλη διαδικασία της καταγραφής των αιτημάτων από επιχειρήσεις που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί, στοιχεία που θα αποσταλούν στο υπουργείο μαζί με τα αιτήματα που καταγράφουν οι δήμοι ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο χρηματοδότησης για άμεση αποκατάσταση.

Η θετική βούληση του υπουργού να δώσει τα χρήματα που ζητά ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν κάτι που ικανοποίησε τον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα, ο οποίος έφυγε με θετικές εντυπώσεις από την συνάντηση ενώ να σημειωθεί ότι μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο στρατηγικός σχεδιασμός για την σύνταξη της ολοκληρωμένης μελέτης που θα αφορά τα έργα για την σωστή απορροή των υδάτων, με τα σημερινά δεδομένα, έργα που θα ενταχθούν κι αυτά στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών των δήμων που επλήγησαν.

Όλη η επικαιρότητα