Ελλάδα

Συνάντηση Λέντζα – Στυλιανίδη για την επούλωση των «πληγών από την πρόσφατη θεομηνία

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έθεσε θέμα νέου στρατηγικού σχεδιασμού για το αποστραγγιστικό δίκτυο περιοχής
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για την άμεση επούλωση των «πληγών» που άνοιξε στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης η πρόσφατη θεομηνία έγινε σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, καθώς ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης ξεκίνησε τις επίσημες συναντήσεις του με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αιτήθηκε έκτακτη χρηματοδότηση για έργα άμεσης επέμβασης στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του Δήμου προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες, καθώς και για έργα αποκατάστασης οδοποιίας, γεφυριδίων και γενικότερα υποδομών που καταστράφηκαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έθεσε στον Υπουργό το θέμα ενός νέου μεσοπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού για το αποστραγγιστικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης μεγάλης υδρολογικής μελέτης που να αφορά στη λεκάνη της Ηλείας και της Αχαΐας, στην ανάγκη για νέα έργα εκτροπής των υδάτων ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα και όπως τόνισε: «Λόγω της ραγδαίας αύξηση των βροχοπτώσεων σε όλη την Δυτική Ελλάδα, την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και τους νέους τρόπους καλλιέργειας, απαιτείται πλέον ένας νέος τρόπος διαχείρισης των όμβριων υδάτων μέσα από σύγχρονα αποστραγγιστικά συστήματα».

Επίσης, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ανέφερε πως: «Απαιτείται επανασχεδιασμός στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή μας με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης ήταν θετικός στα αιτήματα του Δήμου και τόνισε πως θα τα προωθήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, ανέφερε πως υπάρχει βούληση για γρήγορη και άμεση αποκατάσταση των καταστροφών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είχε  συνάντηση με εκπροσώπους του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, στην οποία  τέθηκε εκ νέου το αίτημα για άμεση έκτακτη χρηματοδότηση, με την πλευρά του Υπουργείου να  δεσμεύεται πως η αποκατάσταση θα είναι άμεση. Επίσης, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με τον κ. Πέτσα σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνόδευσαν στις επισκέψεις του στα Υπουργεία του Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, ο Γ.Γ. του Δήμου Κώστας Βαρβαρέσος και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιώργος Τσουραπάς.

Όλη η επικαιρότητα