Ηλεία

Συνάντηση Ναμπίλ με 21 προέδρους ΤΚ του δήμου: Με  προτάσεις και λύσεις

Ακούστε το άρθρο

Ουσιαστικά θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια κάθε γωνιά του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης συζητήθηκαν διεξοδικά χθες στη συνάντηση του δημάρχου με τους 21  από τους 22 προέδρους.

Συγκεκριμένα σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνάντηση του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ  με τους προέδρους των 21 Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου από τους 22 αφού απουσίαζε δικαιολογημένα ο πρόεδρος της ΤΚ Ξενιές. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για λύσεις που ετοιμάζει σε σοβαρά θέματα που απασχολούν τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες.

Αγροτική οδοποιία

Για την αγροτική οδοποιία ο δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει πίστωση 720.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στις δημοπρασίες. Το πρόβλημα θα λυθεί από την στιγμή που θα ανοίξει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός. «Εργολάβοι με μεγάλες εκπτώσεις δεν κάνουν καλή δουλειά», είπε κάποια στιγμή ο δήμαρχος για να συμφωνήσουν μαζί του οι πρόεδροι.

Ηλεκτροφωτισμός

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντα ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχει μελέτη που δίνει λύση στο πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού. Σταδιακά θα γίνει αλλαγή των λαμπτήρων με LED ενώ ανά πάσα στιγμή ο δήμος θα γνωρίζει σε ποιο σημείο δεν υπάρχει φωτισμός αφού θα υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή του δικτύου.

Ύδρευση

Το τρίτο μεγάλο θέμα ήταν το νερό. «Είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ότι ο Κάμπος δεν έχει καθαρό νερό και η παρούσα δημοτική αρχή έχει έτοιμη μελέτη για αλλαγή δικτύου ύδρευσης στο μεγαλύτερο τμήμα του δήμου», είπε ο κ Μοράντ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δίνει λύσεις υπεύθυνες με ουσιαστικά έργα ενώ τόνισε ότι «η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή για όλους τους προέδρους και πηγαίνω σε όποια τοπική κοινότητα κληθώ από τον πρόεδρο».

Όλη η επικαιρότητα