Συνάντηση Νικολούτσου με Κουρμούση για τα πυρόπληκτα δάνεια

Share

Το θέμα της τύχης των πυρόπληκτων δανείων και πως αυτά μπορεί να εξυπηρετηθούν ώστε οι κάτοχοί τους δανειολήπτες να απεμπλακούν από την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Στην ίδια συνάντηση, συμμετείχε από πλευράς ΕΒΕ Ηλείας ο νομικός – τεχνικός σύμβουλος Νίκος Μπάστας και η συζήτηση που έγινε υπήρξε ουσιαστική με την κατάθεση της πρότασης και θέσης του Επιμελητηριακού θεσμού με στόχο την ανάγκη αντιμετώπισης της διαχείρισης των πυρόπληκτων δανείων.

Ο κ. Νικολούτσος ζήτησε επιτακτικά την επίλυση του προβλήματος σε εκτέλεση και των αποφάσεων της τελευταίας σύσκεψης των Προέδρων των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Εύβοιας στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας.

Προσδιορίστηκε με σαφήνεια ο διακριτός χαρακτήρας και προτεινόμενος τρόπος αντιμετώπισης των ειδικότερων κατηγοριών αυτών των δανείων (με ή χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εξυπηρετούμενα ή μη), με ιδιαίτερη επισήμανση στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κατατέθηκε στον Ειδικό Γραμματέα και Κείμενο Συναντίληψης, όπου προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της κάθε κατηγορίας δανείων. Έγινε εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση και διατυπώθηκαν  συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς του κ. Κουρμούση, εντός του προσφερόμενου θεσμικού πλαισίου, ενώ υπήρξε απόλυτη σύμπτωση απόψεων περί της ανάγκης υποστήριξης του επιχειρηματικού ιστού των εμπλεκόμενων νομών. Συμφωνήθηκε η στενή παρακολούθηση του θέματος από αμφότερα τα μέρη και η διατήρηση ανοικτού του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους.