Αγροτικά Ηλεία

Συνάντηση Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας – βουλευτών με Βορίδη – Σήμερον αναμένουν τα σπουδαία, κι από Δευτέρα… τομάτες!

ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ

Για τις 3:30 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας και άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων της Ηλείας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και οι βουλευτές της Ηλείας και θα ζητηθεί η αποζημίωση των παραγωγών που οι καλλιέργειες τους έχουν υποστεί ζημιές από την κρίση του κορονοϊού, όπως του καρπουζιού και της πατάτας, ενώ θα τεθούν και άλλα θέματα όπως η ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι για αύριο. Θα ζητήσουμε τις αποζημιώσεις για τα προιόντα που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Επίσης, θα ζητήσουμε  την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας, όπως επίσης και να γίνει μία ενημέρωση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική -του το είχαμε πει πέρυσι, δεν το έκανε, το είχαμε πει πάλι φέτος, στις 8 Φεβρουαρίου, σήμερα κάνουν στην Καλαμάτα εμάς μας άφησαν απ’ έξω. Ως Ομάδα Παραγωγών είμαστε αποφασισμένοι να μη γυρίσουμε με άδεια τα «χέρια» αλλά με συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό…», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Να γίνει αύξηση τιμής τομάτας

 

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα εκτός… καιρικού απροόπτου ξεκινά και η παράδοση βιομηχανικής τομάτας στα δύο εργοστάσια «Κύκνος» και «Unillever».

Έχει ζητηθεί μια αύξηση από τους παραγωγούς, ωστόσο, σύμφωνα με την Ομάδα Παραγωγών, δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς από την εφ. «Πατρίς» ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι στιγμής οι τομάτες πάνε καλά. Ελπίζουμε και οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια παραγωγής-παράδοσης να είναι καλές ώστε οι αγρότες να ανακουφιστούν λίγο οικονομικά.

Οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές, δεν είμαστε ευχαριστημένοι και στη συνάντηση που κάναμε με τους νέους υπεύθυνους  του «Κύκνου»,  θέσαμε να γίνει μία αύξηση. Ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Την Δευτέρα θα το ξαναθέσουμε το ζήτημα αυτό. Εάν δεν πληρώσουν την βιομηχανική τομάτα, δυστυχώς ακούω από τους παραγωγούς πως του χρόνου δεν θα καλλιεργήσουν. Άρα,  αν θέλουν τη συνέχιση της καλλιέργειας πρέπει να πληρώσουν. Με 75 ευρώ ο τόνος δεν καλύπτουν καλά –  καλά τα έξοδά τους. Αυτό ας το καταλάβουν και τα δύο εργοστάσια και να ενισχύσουν τους τοματοπαραγωγούς…».

Όλη η επικαιρότητα