WEB tv Ηλεία

Συνάντηση στο ΕΒΕ για το «PRONACUL»

Άκρως σημαντική χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή στο πρόγραμμα «PRONACUL», μιας και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σε τομείς που υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για την Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και να μοιραστούν τρόπους βελτίωσης σε σημαντικούς τομείς ανάπτυξης των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «PRONACUL», όπως του τουρισμού και του πολιτισμού, είχαν χθες το πρωί εταίροι που έδωσαν το παρών στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τους δυο παραπάνω τομείς και που απευθύνεται σε χώρες με μνημεία UNESCO, με την Ηλεία να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Νικολούτσο, το σημαντικότερο σε αυτό το πρόγραμμα είναι οι εταίροι που ανήκουν σε θεσμούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Σημείωσε δε πως προέρχονται από την ευρύτερη Αδριατική, χώρος με μεγάλη στρατηγική σημασία για την Ηλεία και γενικότερα την Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν Σέρβοι, Βόσνιοι, Κροάτες, Ιταλοί και άλλοι από την ευρύτερη περιοχή που καλύπτει το πρόγραμμα. Σημαντική αναφορά κατά τη διάρκεια της συνάντησης στους στόχους έκανε ο κ. Νικολούτσος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Σαν επιμελητήριο, αλλά και όλη η Δυτική Ελλάδα, καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια στην προώθηση στρατηγικών που θα ενοποιήσουν τον οικονομικό και κοινωνικό χώρο της Αδριατικής.

Σήμερα η επικοινωνία που έχουμε περιορίζεται μόνο στον τουρισμό με την κρουαζιέρα, η οποία ξεκινάει από τη Βενετία, επισκέπτεται διάφορα σημεία και καταλήγει σε εμάς. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτός ο χώρος και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή σε αυτές τις προσπάθειες η έννοια της περιφέρειας θα ενδυναμωθεί περαιτέρω και επιτέλους θα γίνει και ο οδικός άξονας που θα ξεκινάει από την Ελλάδα, θα περνάει την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και θα καταλήγει στην Ιταλία. Είναι ένας στόχος μακροπρόθεσμος και μεγαλεπίβολος, αλλά νομίζω ότι θα αλλάξει τελείως τις προοπτικές του τόπου».

Όλη η επικαιρότητα