Ηλεία

Συνάντηση Θ.  Βασιλόπουλου με εσπεριδοκαλλιεργητές για τις αποζημιώσεις στα πορτοκάλια    

«Πιέζουμε και περιμένουμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου με τον κ Γεωργαντά να ενημερωθεί για να αναζητήσουμε λύσεις»
Ακούστε το άρθρο

Όσο παραμένουν άλυτα τα προβλήματα διογκώνεται το κύμα της αντίδρασης των πληττόμενων  αγροτών απέναντι στο αυξανόμενο κόστος παραγωγής γεγονός  που καθιστά δύσκολη την επιβίωσή τους αλλά και ασύμφορη τη νέα καλλιεργητική χρονιά.

Παραγωγοί εσπεριδοειδών από το Τραγανό, το Βούναργο, τα Καλυβάκια και άλλες περιοχές της Ηλείας τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου στην Περιφερειακή Ενότητα  προκειμένου να θέσουν εκ νέου τα προβλήματα με την απώλεια στην παραγωγή  ζητώντας εκτιμήσεις από ΕΛΓΑ και  αποζημιώσεις για να μπορέσουν ξανά να καλλιεργήσουν.

«Οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό που ζητούν είναι να γίνουν εκτιμήσεις και να αποζημιωθούν, έχουν μπροστά τους ακόμα μια χαμένη χρονιά και δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Πιέζουμε και περιμένουμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου με τον κ Γεωργαντά να ενημερωθεί για να αναζητήσουμε λύσεις. Την Τρίτη έχουμε προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη όλοι οι αντιπεριφερειάρχες αγροτικής παραγωγής της χώρας ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα διεκδικητικά μας βήματα. Ο νέος υπουργός μας ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα  θα μας συναντήσει  όπως και  εκπροσώπους αγροτών και συλλόγων από όλη τη χώρα, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις μας» επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος.     

Όλη η επικαιρότητα