Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Θύμιου Κοτζιά με Πάνο Σκουρλέτη

Ακούστε το άρθρο

Οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, τα έργα υποδομής και η εν γένει λειτουργία των δήμων, ήταν τα θέματα που συζήτησαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και οι συνεργάτες του, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος και ο δημ. σύμβουλος Πανάγος Παντελάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από τον κ. Σκουρλέτη να υπάρξει αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη μόνο ο πληθυσμός, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ο υπουργός, υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών το μελετά ήδη, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του «Καλλικράτη», διότι – όπως σημείωσε – είναι διαφορετικές οι ανάγκες ενός αστικού Δήμου, από αυτές ενός ορεινού, νησιωτικού ή αγροτικού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς έθεσε θέμα υλοποίησης έργων υποδομών, τόσο στο οδικό δίκτυο – κυρίως την περίοδο του χειμώνα – όσο και στο δίκτυο ύδρευσης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενώ ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τέθηκαν και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την βέλτιστη λύση τους.

Όλη η επικαιρότητα