Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κ. Μητρόπουλου με ρουμανική αντιπροσωπεία για αγροτικά θέματα

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία από την Ρουμανία για αγροτικά ζητήματα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος , στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της CPMR, που πραγματοποιήθηκε χθες 8 Μαρτίου 2018 , στην Πάτρα .

Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος, μαζί με τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Καλαντζόπουλο και Πόπη Αγγελή, συζήτησε εκτενώς με την ρουμανική αντιπροσωπεία, που προέρχεται από τις περιφέρειες Τουρσέα και Καλαράσι , για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε επίπεδο αγροτοδιατροφικών συνεργασιών και συμπράξεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του καλαθιού αγροτικών προϊόντων των δύο χωρών. Ενώ από πλευράς Δυτικής Ελλάδας θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την προώθηση προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές όπως, ελαιόλαδο, φράουλες, βρώσιμη ελιά και εσπεριδοειδή, που λείπουν παντελώς, λόγω κλίματος. Παράλληλα στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η ενίσχυση του εμπορικού σήματος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ.

Πρόκειται για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ευελπιστεί μέσω της συνεργασίας και της ομαδικής προσφοράς των εταίρων- μελών της να αυξήσει την προστιθέμενη αξία των αγροδιατροφικών μας προϊόντων και να τα προωθήσει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Η πιθανή συνεργασία των δύο χωρών αποσκοπεί στο άνοιγμα νέων αγορών και στην από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση προϊόντων των δύο περιοχών , τόσο ευρωπαϊκές, όσο και αγορές τριών χωρών.

Όλη η επικαιρότητα