Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Α. Μητρόπουλο και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ν. Κοτρωνιά

Ακούστε το άρθρο

Τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Αδαμάντιο Μητρόπουλο και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συνάντηση έγινε, λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, με τον Περιφερειάρχη να τους συγχαίρει και να τους εύχεται καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό έργο που επιτελούν στην κοινωνία.

Συμφωνήθηκε η συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας και της αγαστής συνεργασίας, όπως υπάρχει μέχρι τώρα, μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομίας, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ασφάλεια των πολιτών, στην εξάλειψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας και στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε ΦΕΚ, με τις αλλαγές που φέρνει αυτή στην περιοχή, καθώς οι  προτάσεις που είχε κάνει η Περιφέρεια κατά τη διαβούλευση, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και ελήφθησαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό, ώστε να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα της περιοχής που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

«Η συνεργασία μας δε σταματά ποτέ. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε τις υπηρεσιακές δυνατότητες της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, όπως είχαμε κάνει παλαιότερα με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ της προμήθειας οχημάτων και εξοπλισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Όλη η επικαιρότητα