Εκπαίδευση Ηλεία

Συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας με τον Υπουργό Παιδείας: Στο επίκεντρο το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων

Ακούστε το άρθρο

Τον Υπουργό Παιδείας –έπειτα από πρόσκληση του ίδιου του κυρίου Κώστα Γαβρόγλου,  προκειμένου να παραστεί στο γραφείο του στην Αθήνα– επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Την συζήτηση των δύο ανδρών μονοπώλησε το θέμα του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων που εδρεύει στην πόλη της Αμαλιάδας, με τον Υπουργό να ξεκαθαρίζει στον κ. Χριστοδουλόπουλο ότι θέλησε μια προκαταρτική συζήτηση με τον Δήμαρχο, προκειμένου αμέσως μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής συγχώνευσης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πανεπιστημίου Πατρών και της έναρξης της διαβούλευσης για το νέο χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα προκύψει, να συναντηθεί και με την διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων φορέων που αποφάσισε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας επέδωσε στον Υπουργό την εμπεριστατωμένη πρόταση του Δήμου για ίδρυση στην Αμαλιάδα Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, παραθέτοντας όλα τα επιχειρήματα και τους λόγους που επιβάλουν να γίνει η εν λόγω εκπαιδευτική δομή στην Ηλεία και την πόλη της Αμαλιάδας, όπου σήμερα λειτούργει το αναβαθμισμένο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, συνεπικουρούμενα με στοιχεία μελέτης που συναινούν σε αυτή την άποψη.

Ο κύριος Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει όλα τα στοιχεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ αν το θέλει η τοπική κοινωνία της Ηλείας κατά τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει του πορίσματος, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να απομακρυνθεί.

Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας επικαιροποίησε για μια ακόμα φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί Πανεπιστημιακή σχολή με γνωστικό αντικείμενο πάνω στο Πολιτισμό, στην πόλη της Αμαλιάδας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, πρόκειται περί παρεξηγήσεων και παρερμηνειών που πυροδότησαν το κλίμα, τα όσα ειπώθηκαν και ανακυκλώθηκαν αμέσως μετά την ιδιωτική επίσκεψή του στο Μεσολόγγι.

Ο κύριος Γαρβρόγλου έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Ήλιδας, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να επισκεφτεί ο ίδιος μέσα στο επόμενο διάστημα την περιοχή, προκειμένου να δει από κοντά τις υποδομές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην πόλη της Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα