Ηλεία

Συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία Ανδραβίδας, Λεχαινών, Κυλλήνης και Μπορσίου.
Ακούστε το άρθρο

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία Ανδραβίδας, Λεχαινών, Κυλλήνης και Μπορσίου.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Υφυπουργό Υγείας, τον τελευταίο καιρό, στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας του Δήμου, παρατηρείται το φαινόμενο υπολειτουργίας σε σημαντικό βαθμό, λόγω των εφημεριών που καλούνται να καλύψουν οι ιατροί τους στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στις όμορες Νοσοκομειακές Μονάδες. Αποτέλεσμα της υπολειτουργίας των Μονάδων είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων και ειδικά των ηλικιωμένων εξ αυτών, οι οποίοι αδυνατούν να προγραμματίσουν τον ιατρικό τους έλεγχο και την συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν.

Για το ζήτημα είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιάννη Λέντζα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέληκαι πλέον αναζητούνται λύσεις με την τοποθέτηση μόνιμων ιατρών, πράξη αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συζήτησε επίσης με την Υφυπουργό Υγείας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μέλισσα, καθώς και στο Λιμάνι της Κυλλήνης.

Τέλος, αναλύθηκε διεξοδικά με την Υφυπουργό η δυνατότητα ανάπτυξης του δικτύου ψυχικής υγείας ψυχικής στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν στην συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Κεκάτος και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος.

Συνάντηση και με τον Γ.Γ. Δασών του ΥΠΕΝ

Μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Κυλλήνης είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΚωνσταντίνο Αραβώση για τα θέματα των δασικών χαρτών.

Όλη η επικαιρότητα