Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Τζαβάρα – Γεωργιόπουλου – Γεωργιάδη: Με κέντρο την Ολυμπία σε τροχιά ανάπτυξης η Ηλεία  

Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικής σημασία συνάντηση του βουλευτή Ηλείας Κ. Τζαβάρα και του δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδ.Γεωργιάδη

Με κέντρο την Ολυμπία σε τροχιά ανάπτυξης η Ηλεία  

Συνάντηση καθοριστικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία της Αρχαίας Ολυμπίας και ολόκληρης της Ηλείας πραγματοποίησαν χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τον αρμόδιο υπουργό Άδ. Γεωργιάδη ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας και ο δήμαρχο; Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλο.

Ο κ. Τζαβάρας επανέφερε την πρόταση που είχε καταθέσει τον περασμένο Οκτώβριο αναφορικά με την αξιοποίηση σε παγκόσμια κλίμακα του ονόματος της Ολυμπίας με επενδυτικές πρωτοβουλίες στον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο πλαίσιο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), όπως προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την υλοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών σχεδίων και αναπτυξιακών έργων, ενώ ο κ. Γεωργιόπουλος ανέπτυξε τα σχέδια του Δήμου και κατέθεσε σειρά προτάσεων που ενισχύουν την εξωστρέφειά του.

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση της προτάσεις τόσο του κ. Τζαβάρα όσο και του κ. Γεωργιόπουλου και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την  προθυμία του να συμβάλει στην άμεση προώθηση των επενδύσεων στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, επισημαίνοντας την ανάγκη της κατάρτισης των σχετικών μελετών.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση δεσμεύτηκε να κάνει ο ίδιος ο Υπουργός τις σχετικές ανακοινώσεις κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία.

Μετά τη συνάντηση, ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει τη δύναμη να αλλάξει θεαματικά τα οικονομικά και τα κοινωνικά δεδομένα όχι μόνο της Περιφέρειας της Δυτικής Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Επιτέλους με το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Υπουργός Αδ. Γεωργιάδης και ο νέος Περιφερειάρχης, Ν. Φαρμάκης, η Αρχαία Ολυμπία μπαίνει ξανά στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας αξιοποιώντας τη παγκοσμίου εμβέλειας δυναμική του ονόματός της.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας δε δήλωσε ότι: «Συμμετείχαμε σε μια συνάντηση καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής. Συζητήσαμε με τον κ. Γεωργιάδη τρόπους για να αξιοποιηθεί το πολιτισμικό απόθεμα της Αρχαίας Ολυμπίας με οικονομικούς όρους μέσω της υλοποίησης μεγάλων έργων με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.».

Όλη η επικαιρότητα