Ηλεία

Συνάντηση Ζώντου – Κοτζιά για το Α.Τ Αρχ. Ολυμπίας: Στόχος η μεταστέγαση σε αξιοπρεπές κτίριο

Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να βοηθήσει, ώστε το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας να μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και φιλοξενίας για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτό αλλά και άλλες εκατοντάδες πολίτες –Έλληνες και τουρίστες– που το επισκέπτονται καθημερινά για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Παναγιώτη Ζώντο.

Η επίσκεψη του κ.Ζώντου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας με εκπροσώπους φορέων στις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα στα κτίρια που στεγάζουν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες

Ο κ.Ζώντος περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο (διαβρώσεις στην τοιχοποιία από την υγρασία, φθορές στα γραφεία και στους κοινόχρηστους χώρους, αποκάλυψη του «οπλισμού» του κτιρίου, αδυναμία πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία αλλά και ηλικιωμένους, κ.ά.), κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την κακή εντύπωση που προκαλεί στους τουρίστες -και όχι μόνο-  η εικόνα αυτή, καθώς στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το τμήμα της Τουριστικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος κ.Κοτζιάς δήλωσε γνώστης της κατάστασης και γνωστοποίησε και την  προσπάθεια –προ ετών-  του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να βοηθήσει στη μεταστέγαση της Αστυνομίας σε άλλο κτίριο. Μάλιστα, εξήγησε πως υπάρχουν κτίρια (δημοτικά και ιδιωτικά) στην περιοχή της Ολυμπίας που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας του ΑΤ και στα οποία θα μπορούσε να μεταφερθεί, ενώ δεσμεύτηκε στον κ.Ζώντο να θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.

Ο κ.Ζώντος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ.Κοτζιά για την πρόθεσή του να βοηθήσει και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας μάλιστα πως για το θέμα αυτό θα ενημερωθεί τόσο το Δ.Σ. της Ένωσης, όσο και η ηγεσία της Αστυνομίας, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχο κ.Μαρτζάκλη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Ταξίαρχο κ.Κοτρωνιά αλλά τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ο οποίος μάλιστα είχε ασχοληθεί με το θέμα της μεταστέγασης του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας, πριν από χρόνια, κατά την περίοδο της θητείας του στην Ηλεία ως Αστυνομικού Διευθυντή.

Οι πρώτες παρεμβάσεις στον Πύργο

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης κ.Ζώντος, δεν παρέλειψε -μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς»- να αναφερθεί στην άμεση ανταπόκριση του νέου Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας κ.Μαρτζάκλη, αφού με την ανάληψη των καθηκόντων του φρόντισε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στο κτίριο. Εξήγησε μάλιστα πως έχουν ήδη γίνει χρωματισμοί στα κρατητήρια, έχουν αλλαχθεί και επισκευαστεί τα κιγκλιδώματα και οι θερμοσίφωνες, ενώ έχουν γίνει κι άλλες παρεμβάσεις και επισκευές στο κτίριο. Σημείωσε τέλος ότι και οι δυο πλευρές των ιδιοκτητών του κτιρίου (σ.σ. ιδιώτης και ΕΑΣ Η-Ο) έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν τη συντήρηση του κτιρίου στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα..

Όλη η επικαιρότητα