Ηλεία Πολιτική

Συνάντησεις Μιχάλη Κατρίνη με ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ

Ακούστε το άρθρο

Ο Ηλείος βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, υπεύθυνος Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά και με το μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Νίκο Κουγιουμτζή.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν εκτενώς τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τον εμπορικό κόσμο της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το αίτημα αναβάθμισης της Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων που θα διευκολύνει την ρευστότητα στην αγορά, θα ξεπερνάει τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και θα βοηθάει στην διευκόλυνση των οφειλών των επιχειρήσεων.

Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου για την προστασία του νόμιμου εμπορίου και των καταναλωτών όπως η αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, ο εξορθολογισμός των περιόδων των εκπτώσεων και το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να ορίζουν τα ωράρια των καταστημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της υπερφορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τα κόκκινα δάνεια και οι νέες ρυθμίσεις  για τις 120 δόσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα της βάναυσης προκαταβολής φόρου 100%, που έχει στερήσει την απαραίτητη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας πολλούς επαγγελματίες σε αναζήτηση ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος εκτός Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε πως θα είναι αρωγός στο πολύ σημαντικό έργο των φορέων, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επαναφέροντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των επαγγελματιών και την ανάταξη της οικονομίας.

Όλη η επικαιρότητα