Ηλεία

Σύνδεσμος ‘Διεθνή Γαλλικά Ανθρωπιστικά Φαρμακεία’: Νέα δωρεά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ανιδιοτελής προσφορά από το Σύνδεσμο ‘Διεθνή Γαλλικά ανθρωπιστικά φαρμακεία’ προς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή.

Με δεδομένο ότι η πολυετής οικονομική κρίση έχει επιφέρει πολλές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, αναλώσιμα και εξοπλισμό, τα μέλη του Συνδέσμου έχουν ευαισθητοποιηθεί και δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους.

Το πρώτο φορτηγό με βοήθεια είχε αποσταλεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τον περασμένο Φεβρουάριο και χθες ακολούθησε δεύτερη παρτίδα, ενώ έπεται και συνέχεια.

Πολύτιμη βοήθεια

Συνδετικός κρίκος επικοινωνίας του Συνδέσμου με την περιοχή είναι η κα Χριστίνα Λευκαδίτη- Καραγιάννη από το Κάστρο και ο Γάλλος σύζυγός της Φρανσουά- Ξαβιέ Ντεφώ. Οι δυο τους είχαν μεριμνήσει και είχε φτάσει με ασφάλεια το πρώτο φορτίο με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο, ενώ χθες βρέθηκαν μαζί τους ο πρόεδρος του Συνδέσμου ‘Διεθνή Γαλλικά ανθρωπιστικά φαρμακεία’ κ. Αλέν Μπερτόν, καθώς και μέλη του Συνδέσμου.

Όλοι μαζί επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση με την διευθύντρια κα Σοφία Κοτσάφτη, διοικητικό προσωπικό και την προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας και ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας, για το ποσοστό ασθενών που περιθάλπει, καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε αναλώσιμα αλλά και εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

Και λίστα με ελλείψεις

Οι Γάλλοι επισκέπτες είχαν μαζί τους χθες δύο φορτηγάκια γεμάτα με αναλώσιμα υλικά, ιατροφαρμακευτική βοήθεια καθώς και ένα κρεβάτι για φυσικοθεραπεία, τα οποία και παρέδωσαν στους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νοσοκομείου και στη νέα πτέρυγα.

Παράλληλα είχαν ζητήσει και έλαβαν εγγράφως τα απαραίτητα είδη που χρειάζεται το Νοσοκομείο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε σε επόμενη φάση να δρομολογήσουν νέα βοήθεια για τη Νοσηλευτική μονάδα.

Ειδικότερα, το Νοσοκομείο ζήτησε για τη διοικητική υπηρεσία την αποστολή εκτυπωτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, scanner, κλιματιστικών, φορητών αριθμομηχανών καθώς και καρέκλες γραφείου.

Σε ότι αφορά τα ιατρικά και νοσηλευτικά είδη, ζητήθηκε ένα καινούργιο σύστημα υπερηχοτομογραφίας και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνει τουλάχιστον η αλλαγή δύο κεφαλών του υπάρχοντος μηχανήματος. Επίσης, ζητήθηκε κλίβανος για τα εξωτερικά ιατρεία, μονάδες διαθερμίας για το χειρουργείο, καρδιογράφοι, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, αναρροφήσεις, πέντε εξεταστικά κρεβάτια και ένα φορείο χειρουργείου.

Δύο βασικά προβλήματα

«Διαπιστώνουμε ότι στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα. Το ένα είναι οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα και το άλλο η έλλειψη προσωπικού, που είναι πολύ σημαντικό θέμα» ανέφερε στην ‘Π’ ο κ. Μπερτόν, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτά τα προβλήματα είναι συνδεδεμένα με την έλλειψη πόρων στο χώρο της υγείας.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσκεψη των Γάλλων ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, όταν βρέθηκαν στην περιοχή για να δουν τις ανάγκες οπότε και αποφάσισαν να βοηθήσουν, τον Μάιο του 2016 απέστειλαν δύο φορτηγάκια με βοήθεια, τον Φεβρουάριο του 2017 απέστειλαν στο Νοσοκομείο βοήθεια ένα φορτηγό 100 κυβικών και τώρα επανήλθαν με δύο φορτηγάκια, καθώς και ένα ασθενοφόρο για το δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα