Ηλεία

Συνδετήριος δρόμος Αλφειού – Ολυμπίων στον Πύργο: Το «βάσανο» των οδηγών!

Αμέτρητα είναι τα παράπονα των διερχόμενων οδηγών από τον συνδετήριο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας (οδός Αλφειού) με την εθνική οδό Πύργου – Τριπόλεως (Ολυμπίων)

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πολύ κακή κατάσταση ενός μικρού κομματιού του συγκεκριμένου δρόμου που βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση αφού το οδόστρωμα θυμίζει… ελβετικό τυρί από τις τρύπες που έχουν οι λακκούβες!

Οι διερχόμενοι οδηγοί αναγκάζονται είτε να κάνουν μανούβρες, αν από το άλλο ρεύμα δεν έρχεται κάποιο άλλο όχημα, ή να πέσουν πάνω στις παρακείμενες καλαμιές οδηγώντας το αυτοκίνητο τους στις άκρες του δρόμου για να μην πέσουν μέσα στις λακκούβες…

Το «περίεργο» της υπόθεσης είναι ότι στο συγκεκριμένο δρόμο έγινε αποκατάσταση με τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα όμως ένα κομμάτι αυτού, μήκους περίπου 50-60 μέτρων, έμεινε με την παλιά άσφαλτο η φθορά της οποίας πλέον εγκυμονεί πολλούς κίνδυνους!

Διερχόμενοι οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής ζητούν να υπάρξει ασφαλτόστρωση και στο συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε η διέλευση των πάσης φύσεως οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια…

Σπύρος Σπυρόπουλος (Κρέστενα)

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού αναγκάζεσαι να κάνεις μανούβρες. Προσωπικά μου έχει συμβεί ατύχημα στο σημείο αυτό, μου έχει χαλάσει το αυτοκίνητο ενώ πήγαινα στο νοσοκομείο. Πριν 3-4 μήνες έπεσα σε μια από τις λακκούβες με αποτέλεσμα να σπάσει το αμορτισέρ και να στραβώσουν οι ζάντες. Κι όχι μόνο αυτό… συνεπιβάτης ήταν το παιδί μου που είχε σπάσει το πόδι του κι από το ταρακούνημα επιβαρύνθηκε η κατάσταση του».

Θανάσης Διονυσόπουλος (κάτοικος Πύργου)

«Το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου δεν είχε “στρωθεί” με άσφαλτο πέρυσι και πλέον δείχνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο… Περνάω από δω κάθε μέρα και η φθορά στο αυτοκίνητο μου είναι η ανάλογη. Εγώ προσέχω γιατί γνωρίζω και το πρόβλημα που υπάρχει… αν όμως κάποιος περάσει βράδυ και δεν γνωρίζει την κατάσταση του δρόμου θα έχει πρόβλημα. Το χειμώνα με τις βροχοπτώσεις τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα».

Σάκης Αρβανίτης (κάτοικος Πύργου)

«Η κατάσταση του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνη. Έφτιαξαν πέρυσι το δρόμο αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι όχι… έχουμε διαλύσει τα αυτοκίνητα μας αφού περνάω 3 φορές την ημέρα. Έχουν συμβεί πολλά τροχαία, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες… μηχανάκια, φορτηγά και ΙΧ “σπάνε” καθημερινά. Και το βράδυ, έλλειψη φωτισμού, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα».

Όλη η επικαιρότητα