Ηλεία

Συνδρομή από ΕΛΙΜΕ για το θέμα της φύλαξης στο Κατάκολο – Δυσφορία για τις ανεύθυνες φημολογίες

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στον Πειραιά, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), στο οποίο συμμετέχει -κατόπιν εκλογής του – ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής.

Στα θέματα προ ημερησίας διάταξης κυριάρχησε το πρόβλημα που έθεσε ο κ. Βαρουξής και αφορούσε το μείζον θέμα της φύλαξης (security) που επί ένα χρόνο περίπου καρκινοβατεί , ελέω εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών.

Ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΛΙΜΕ κ. Καρακώστα και τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι προ του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με παρέμβαση του ιδίου, προσφέρθηκε να βοηθήσει, αναλαμβάνοντας την δαπάνη υπηρεσιών φύλαξης, το Ίδρυμα Λάτση.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Λάτση συνεχίζει να πληρώνει την εν λόγω δαπάνη !!!, λόγω της βραδύτητας διεκπεραίωσης των αναγκαίων προϋποθέσεων από τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να γίνει ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Τελικά ο διαγωνισμός αναρτήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου με τη συνδρομή του στελέχους Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου και συνεργάτη του Λιμενικού Ταμείου κ. Λάμπη Δημητρακόπουλου, σε συνεργασία με την προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Αντωνία Παπανικολάου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Καρακώστας έκρινε και ο ίδιος το θέμα εξόχως σοβαρό για το 5ο σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τουριστικό λιμάνι της χώρας μας και κάλεσε τον υπεύθυνο ασφαλείας του ΟΛΠ ναύαρχο κ. Σαριγιάννη, όπως ενημερωθεί για το όλο πρόβλημα, καθώς και τους λόγους που η παροχή υπηρεσιών φύλαξης αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα επί μακρόν χρονικό διάστημα, ώστε να υποβάλει τις δέουσες προτάσεις, ενημερώνοντας παράλληλα ΕΛΙΜΕ και υπουργείο για τους υπεύθυνους της μεγάλης αυτής καθυστέρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ διαβεβαίωσε τον κ. Βαρουξή ότι η «Πύλη της Ολυμπίας» αποκλείεται να αναστείλει την λειτουργία της για οποιοδήποτε λόγο και εξέφρασε την ενόχλησή του για όσους θεσμικούς και εξωθεσμικούς μεταδίδουν ή αναπαράγουν τέτοια «fake news».

Όλη η επικαιρότητα