Μεσσηνία

Συνεχίζεται η αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας έως τις 15 Ιανουαρίου

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται έως τις 15 Ιανουαρίου η αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στη λειτουργία του Πρωτοδικείου και των Ειρηνοδικείων από τις ελλείψεις δικαστικών λειτουργών και προσωπικού.

Ειδικότερα, στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ., έπειτα από πρόσκληση του προέδρου και παρευρέθησαν οι: Αθανάσιος Πετρόπουλος πρόεδρος, Αιμιλιανός Σεκλός γ. γραμματέας, Ευστρατία Λέφα ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, σύμβουλοι, με θέμα τη συνέχιση της από 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα διαρκούσης αποχής για τα κάτωθι θέματα:

1. Απόσπαση ειρηνοδίκου εις το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας
2. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του
3. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατο, ούτε στοιχειωδώς, να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό
4. Απόσπαση ενός /μιας πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Επειδή η μία των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια μακράς διάρκειας, και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, με δεδομένο ότι η μία πρωτοδίκης εκτελεί χρέη ανακριτή κ.λπ.
Ο πρόεδρος ανέπτυξε τα πιο πάνω θέματα, καθόσον οι ως άνω ελλείψεις προκαλούν απερίγραπτη δυσλειτουργία στις πιο πάνω υπηρεσίες και είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών αυτών και με δεδομένο ότι σε επτά μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας και, επομένως, στο άμεσο χρονικό διάστημα δε θα συζητούνται πλέον οι δίκες.

Σημειωτέον ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και Σιδηροκάστρου και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος.
Πρότεινε τη συνέχιση της αποχής από όλα τα δικαστήρια της Ελληνικής Επικράτειας μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Συζητήσεως γενομένης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως αυτών των σοβαρών ελλείψεων αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τα ακροατήρια όλων των δικαστηρίων της Ελληνικής Επικράτειας, μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, όποτε θα συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων».

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα