Καιρός

Συνεχίζεται η κακοκαιριά – Πού θα βρέξει σήμερα

Ακούστε το άρθρο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη 18/1.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια, ενώ παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα κυρίως από το απόγευμα θα είναι έντονα και από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην πόλη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 06 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπείρου και της δυτικής Στέρεας, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: νοτιανατολικοί 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών και βαθμιαία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νοτιά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλη η επικαιρότητα