Ηλεία

Στις 14 Ιουνίου η δίκη του 46χρονου που φέρεται να ευθύνεται για την πυρκαγιά στην Φρίξα – Ο ίδιος δηλώνει αθώος

Ακούστε το άρθρο

Στις 14 Ιουνίου θα εκδικαστεί η υπόθεση του 46χρονου που κατηγορείται για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια στην πυρκαγιά της Φρίξας, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος τόσο για ανθρώπινη ζωή ή ξένη περιουσία, όσο και για το δάσος. Ο 46χρονος νοσηλευόταν μέχρι και χθες αργά το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την παρουσία του στο δικαστήριο.

Όπως τόνισαν ενώπιον της έδρας, τόσο ο συνήγορος υπεράσπισης, Γ. Μαρδάκης, όσο και ο δεύτερος γιος του κατηγορούμενου, η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη τις τελευταίες ημέρες και δεν του επιτρέπει να προσέλθει στο δικαστήριο άμεσα, για αυτό και ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης.

Το δικαστήριο, με τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, αποδέχθηκε το αίτημα του συνήγορου υπεράσπισης και ανέβαλε τη δίκη για τις 14 Ιουνίου, (ώρα 9μμ), ενημερώνοντας και τους μάρτυρες που ήταν παρόντες.

Ο δικηγόρος Αθηνών και συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιώργος Μαρδάκης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι ο 46χρονος είναι αθώος και ότι το κατηγορητήριο που του έχει αποδοθεί, θα καταρρεύσει κατά την ακροαματική διαδικασία.

«Είναι έωλο το κατηγορητήριο και θα αποδειχθεί στην ακροαματική διαδικασία και με μάρτυρες. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδίδονται στον εντολέα μου δεν στέκουν. Ο εντολέας μου αρνείται πλήρως κάθε κατηγορία. Δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις που να τον καταδεικνύουν ως το πρόσωπο που έβαλε τη φωτιά. Δεν σχετίζεται με τον εμπρησμό που έλαβες χώρα στις 15/4. Από κάποιο άλλο γεγονός προήλθε η πυρκαγιά, το οποίο θα αποδειχθεί μέσα από την ακροαματική διαδικασία. Ο εντολέας για λόγους ασθένειας δεν μπόρεσε σήμερα (σ.σ. χθες) να απολογηθεί. Αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία, αναλόγως με τις ιατρικές εκτιμήσεις που θα γίνουν», επισήμανε ο κ. Μαρδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ως τώρα, στον 46χρονο αποδίδεται αμέλεια επειδή φέρεται να έκαψε ξερά χόρτα την προηγούμενη της πυρκαγιάς, το Σάββατο, αλλά να μην την έσβησε πλήρως, με συνέπεια να δημιουργηθεί μικρή εστία φωτιάς την Κυριακή, λόγων της έντασης του ανέμου.

Όλη η επικαιρότητα