Πολιτική

Εγκρίθηκε το Πολυνομοσχέδιο από την Κυβερνητική πλειοψηφία

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αρνητική ήταν η αντιπολίτευση, που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων άρθρθων στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Σήμερα Τρίτη, ήταν προγραμματισμένη η ακρόαση των φορέων που έχουν προτείνει τα κόμματα για τις διατάξεις των νομοσχεδίων.

Aύριο, Τετάρτη, το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια. Η συζήτηση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να ψηφιστούν τα μέτρα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ώρα που έξω από τη Βουλή δεκάδες επιστημονικοί φορείς θα διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα της συζήτησης στις επιτροπές σημαδεύτηκε από την προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος του Νίκου Δένδια.

Το πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε τον αποκλεισμό όλης της ΚΟ της ΧΑ από τη συζήτηση στις επιτροπές και την παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα