Ηλεία Πολιτισμός

Συνεχίζει απρόσκοπτα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους – Θετικά μηνύματα από την Λίνα Μενδώνη

Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά θετικά για την πορεία και τους στόχους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους χαρακτηρίζονται τα μηνύματα που εκπέμπονται από την πρώτη συνάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Σπύρου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Ο σημαντικότατος αυτός θεσμός, που έχει κατακτήσει τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση αλλά και τις καρδιές των παιδιών και των νέων θα συνεχίσει να προσφέρει, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συνάντηση της Δευτέρας, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας Χρήστος Κωνσταντόπουλος, έχει την ιδιαίτερη σημασία της από την άποψη ότι κατέστη σαφές πως το Υπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο στηρίζει σταθερά τον θεσμό, αλλά και αναζητά τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Με δήλωση του στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου, διευκρίνισε πως τη συνάντηση είχε ζητήσει ο ίδιος προκειμένου να ενημερώσει την νέα υπουργό για τη μέχρι σήμερα πορεία του θεσμού καθώς και για τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους του. Ωστόσο, συμπλήρωσε, η κυρία Μενδώνη ήταν ήδη πλήρως ενημερωμένη και η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από την μελλοντική πορεία του Φεστιβάλ με κυρίαρχο θέμα τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στον ΑΣΟ, αλλά και την εύρεση νέων πόρων για την ενδυνάμωση του θεσμού. Επίσης χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή του αρμόδιου γενικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η συνεργασία του Φεστιβάλ με το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει στο θεσμό μια προωθητική δύναμη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και να διαδραματίζει έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους τομείς κινηματογραφικής δημιουργίας και της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης.

Στήριξη και από την Περιφέρεια

Αντιστοίχως θετικά για το μέλλον του Φεστιβάλ είναι και τα μηνύματα που εκπέμπονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στον νέο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Φεστιβάλ Ολυμπίας» Χρήστος Κωνσταντόπουλος, τον ενημέρωσε συνοπτικά για την πορεία, τις υλοποιούμενες δράσεις και τους στόχους του Φεστιβάλ καθώς και για τις προοπτικές που διανοίγονται για τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή από τις μελλοντικές δράσεις του θεσμού μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στο κτιριακό συγκρότημα του ΑΣΟ.

 Ο κ. Γιαννόπουλος, που στο μεταξύ έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να είναι καθ’ όλα έτοιμα το συνεδριακό κέντρο και οι λοιποί χώροι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του διοικητηρίου για να υποδεχθούν τις φετινές εκδηλώσεις του (22ου) Φεστιβάλ, διαβεβαίωσε τον κ. Κωνσταντόπουλο ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει την υποστήριξη και την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού διότι αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Περιφέρειας και συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου.

Τέλος να σημειώσουμε πως εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπάρξει συνάντηση εργασίας των στελεχών του Φεστιβάλ με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις προγραμματίζονται με τους δημάρχους Πύργου, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας.

Όλη η επικαιρότητα