Ηλεία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς στα καταλύματα στη Νέα Μανωλάδα

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στα καταλύματα των αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα, αν και τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να συγκλίνουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από τυχαίο γεγονός.

Στην περιοχή βρέθηκαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμών (ΔΑΕΕ) από την Αθήνα και κλιμάκιο από την ΚΑΕ Πατρών, που συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών και αναχώρησαν χθες το απόγευμα.

Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι δεν υπήρχε δόλος και προφανώς η φωτιά προκλήθηκε από μαγειρεμένο φαγητό, ωστόσο η προανάκριση συνεχίζεται και λαμβάνονται καταθέσεις από αλλοδαπούς.

Παράλληλα, οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο της Αμαλιάδας ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που βρισκόταν ο καταυλισμός, καθώς είχε συλληφθεί για παράβαση του υγειονομικού κώδικα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Χθες επισκέφθηκαν την περιοχή και εκπρόσωποι των Πρεσβειών του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν και δήλωσαν την στήριξή τους στους εργάτες γης και ότι θα βρίσκονται δίπλα τους σε ότι χρειαστούν για να συνεχίσουν την ζωή τους.

Οι αλλοδαποί που έχασαν την στέγη και τα υπάρχοντά τους προχθές αλλά και χθες το βράδυ φιλοξενήθηκαν από άλλους ομοεθνείς τους στην περιοχή, ενώ χθες το βράδυ αναμενόταν από την Αθήνα φορτηγό με βοήθεια σε τρόφιμα και σκηνές.

Όλη η επικαιρότητα