Ηλεία

Συνεδρίασε το ΣΤΟ Δ.Ήλιδας: Κυριάρχησε η επιστροφή στην… κανονικότητα και η αντιπυρική

Η επιστροφή στην «κανονικότητα», με την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων το επόμενο διάστημα και η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, ήταν τα θέματα που τέθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Ήλιδας (ΣΤΟ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας και υπό την προεδρία του του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τρόποι που θα ακολουθήσει η κάθε υπηρεσία και το κάθε όργανο στον δήμο Ήλιδας, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, ώστε η τοπική κοινωνία να περάσει σταδιακά στην κανονικότητα με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

«Ενόψει και του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  το απόγευμα (σ.σ. χθες),  συνεδρίασε το ΣΤΟ σχετικά με την επάνοδο σε μια καινούργια κανονικότητα, όπου  τέθηκε και ο συντονισμός σε τοπικό επίπεδο και το πως η κάθε υπηρεσία και το κάθε όργανο από την πλευρά του θα ελέγξει αυτή την επαναφορά στην κανονικότητα», δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Κατά την συνεδρίαση τέθηκε και η αντιπυρική περίοδος και η οργάνωση όλων των εμπλεκομένων, ώστε να υπάρξει ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιών: « Εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα, πως δηλαδή όλοι οι συντελεστές, και των δημοτικών κοινοτήτων θα οργανώσουν τις ομάδες και τον εξοπλισμό, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν τυχόν έχουμε ημέρες κρίσης.

Αφού πιστεύω πως τα καταφέραμε με την κρίση αυτή της πανδημίας και βγήκαμε σχεδόν αλώβητοι, αισιοδοξούμε να τα καταφέρουμε και με την επαναφορά στην κανονική ζωή, με τα οικονομικά προβλήματα που θα υπάρξουν, με τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί, αλλά και με την πρόληψη για φυσικές καταστροφές, που αυτήν την περίοδο είναι οι πυρκαγιές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα