Ηλεία

Συνεδρίασε το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στα Λεχαινά, με θέμα: Δημόσια Ανοιχτή συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας. Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν Προγραμματισμός Δράσης Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιόδου 2018-2019 και διεργασίες για τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών.

Στόχος, είναι η πρόληψη και η αποτροπή των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενόψει της χειμερινής περιόδου, όπως είναι ο άμεσος καθαρισμός και η εποπτεία των ρεμάτων, αλλά και η δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, όπως αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Ιωάννης τόνισε πως «το αποτέλεσμα που θα βγει από αυτή τη συνάντηση θα είναι προς όφελος των δημοτών. Γενικότερα θα πρέπει να δοθεί πρώτα βαρύτητα στην πρόληψη και μετά στη παρέμβαση. Δηλαδή θα πρέπει να καθαριστούν φρεάτια, να καθαριστούν οι τάφροι, να δούμε που πηγαίνουν τα όμβρια νερά, και όλα αυτά τα πράγματα να τα διαχειριστούμε. Ήδη έχουν γίνει κάποια αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας στα σημεία μεγάλης επικινδυνότητας στη Βουπρασία, στη Βάρδα, στον δρόμο προς Κόμη, στη Νέα Μανολάδα, στη Κυλλήνη στην οποία το έδαφος είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Είχαν γίνει και κάποια αντιπλημμυρικά έργα και από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση. Για αυτό είμαστε εδώ, ώστε να βρούμε άμεσες και μακροχρόνιες λύσεις».

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Βαγγελάκος τόνισε πως «σε συνεργασία με τη Περιφέρεια, που διαθέτει μηχανήματα για τον καθαρισμό των ποταμών και όχι μόνο, θα προληφθούν και θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Επίσης, τονίστηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς ότι υπάρχει άμεση συνεργασία και συντονισμός της λειτουργίας τους, στον τομέα ευθύνης τους, που στοχεύει πρώτ΄ απ΄ όλα στη πρόληψη και έπειτα στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Παναγιώτης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κ. Μπαλκάμος Κώστας, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Λεχαινών και Βάρδας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, η Λιμενάρχης Κυλλήνης ανθυποπλοίαρχος κ. Ασημακοπούλου Βασιλική , ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Θωμόπουλος Σάκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεχαινών, εκπρόσωπος της 117ΠΜ, Πρόεδροι Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι Υπηρεσιών και φορέων που είχαν προσκληθεί.

Όλη η επικαιρότητα