Ηλεία

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις πυρκαγιές – Όλοι σε ετοιμότητα

Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ηλεία και ο κίνδυνος κάποιας πυρκαγιάς, έχουν θέσει σε επιφυλακή όλους τους δήμους της Ηλείας και φυσικά και όλες τις υπηρεσίες…

Έτσι χθες είχαμε σύσκεψη για την πυρασφάλεια στην Αρχαία Ολυμπία, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Ευθύμης Κοτζιάς , ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου κος Γιώργος Κρέζος, ο διοικητής Π.Υ. Πύργου κ. Δημήτρης Αντωνάκης, ο δασάρχης Ηλείας κος Παναγιώτης Λάττας, ο διοικητής Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κος Κώστας Κούλης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου κος Γιώργος Καρανικολός και ο εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ κος Σταύρος Τσιπολίτης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον κ. Αντωνάκη, που τόνισε ότι έως τώρα όλα έχουν πάει πολλά καλά και έχουν αντιμετωπιστεί χωρίς πρόβλημα όλα τα συμβάντα, ενώ έκανε γνωστό ότι είναι σε διαρκή ετοιμότητα όλα τα οχήματα και το προσωπικό της Π.Υ. Πύργου, προκειμένου να συνδράμουν όπου παραστεί ανάγκη. Ζήτησε δε από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας να ενημερωθούν οι πολίτες για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο αυτές τις δύσκολες λόγω καιρικών συνθηκών μέρες, που μπορεί να προκαλέσουν κάποια πυρκαγιά.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Ευθύμης Κοτζιάς ζήτησε από τον κ. Ασημάκη να κατευθύνει τις υπηρεσίες του δήμου, για την καλύτερη αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, ενώ ο από την πλευρά του ο διοικητής Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας κος Κώστας Κούλης τόνισε ότι αν υπάρξει κάποιο συμβάν οι αστυνομικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επέμβουν άμεσα.

Ενώ ο δασάρχης Ηλείας κος Παναγιώτης Λάττας, ανέφερε ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να καθαριστούν τα δάση και φυσικά για να υπάρχει πρόληψη για την αποφυγή άσχημων συμβάντων.

Γιώργος Κρέζος :
«Έτοιμος ο δήμος μας»

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την σύσκεψη ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Αρχαίας Ολυμπίας κος Γιώργος Κρέζος τόνισε χαρακτηριστικά :

«Στο συμβούλιο αυτό, στο ΣΤΟ, πήραμε μέτρα για να ενημερωθούν οι κάτοικοι να είναι προσεκτικοί και να μην κάνουν εργασίες όταν είμαστε σε επιφυλακή για την αποφυγή οποιασδήποτε άσχημης κατάστασης. Ο δήμος μας είναι έτοιμος με τα περίπολα και τα οχήματα να ανταποκριθεί σε ότι συμβεί. Ελπίζω πάντως να μην έχουμε κάτι».

Όλη η επικαιρότητα