Ηλεία

Συνέδριο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας: Οι Νέοι Ποινικοί Κώδικες στο επίκεντρο…

Ακούστε το άρθρο

Με την συμμετοχή διακεκριμένων νομικών από όλη την χώρα άλλα και των εισηγητών  Πρόεδρων των δύο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και συγκεκριμένα του  κ. Χριστόφορου Αργυρόπουλου, παλαιού και έμπειρου ποινικολόγου (Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα) και του κ. Θεοχάρη Δαλακούρα, Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. (Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), ξεκίνησαν χθες στην Αρχαία Ολυμπία οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πύργου με θέμα “Οι νέοι ποινικοί κώδικες”.

Η ψήφιση και η έναρξη εφαρμογής του Νέου Ποινικού Κώδικα και του Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθιστά επιβεβλημένη την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις σημαντικές αλλαγές  που έχουν επιφέρει στο ποινικό δίκαιο  της χώρας, ανάφερε κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου κ Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ Δημητρουλοπουλος το γεγονός ότι οι πρώτες ανακοινώσεις για τις αλλαγές που  στο περιεχόμενο των νέων ρυθμίσεων,όπως αυτές ζητήθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Διακαιοσύνης,  θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου  δίδει μια άλλη διάσταση  προκαλώντας το πανελλαδικό ενδιαφέρον».

Στην αναγκαιότητα ανάλυσης των διατάξεων  των νέων αυτών Κωδίκων μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Δημήτρης Βερβεσός  ο οποίος επισήμανε «ότι μετά το πέρας του συνεδρίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αναγάγει σημαντικά συμπεράσματα που θα   συμβάλουν στην επίλυση των ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή των νέων Κωδίκων.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που προκάλεσε η διοργάνωση του συνεδρίου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου είναι  η συμμετοχή στις εργασίες  αρκετών Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που θα παρέμβουν στις συνεδρίες, όπως του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανασίου Ζούπα, του Προέδρου  του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αθανασίου Θεοδόση, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου κ. Ιωάννη Γιατρά, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Χρήστου Παΐσιου κα, ενώ μεγάλη ήταν και  η συμμετοχή δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων της εφετειακής  περιφέρειας και όχι μόνο κατά την πρώτη ημέρα.

Όλη η επικαιρότητα