Ηλεία

Συνέλευση για τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο: Μελέτη για το βάθος προανήγγειλε ο Π. Αντωνακόπουλος

Λύσεις ζητούν οι επαγγελματίες
Ακούστε το άρθρο

Συνέλευση με την παρουσία του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι καταστηματάρχες του Κατακόλου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την αποχώρηση του κρουαζιερόπλοιου από το λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό γραφείο έπειτα από πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου και της προέδρου Βασιλικής Καλαμπόκα, προκειμένου οι επαγγελματίες να εκφράσουν στη δημοτική αρχή τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και το φόβο τους για το ενδεχόμενο του να επαναληφθεί. Μάλιστα, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιο ανάλογο περιστατικό θα κοστίσει στα μαγαζιά τους, καθώς η τουριστική περίοδος αναμένεται κάθε χρόνο με προσμονή από τους ίδιους και είναι σίγουρα μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δουν τον τζίρο να ανεβαίνει. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον κ. Αντωνακόπουλο να ελεγχθεί το βάθος του λιμανιού και αν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, τότε να επισπευτούν οι διαδικασίες για την επίλυσή του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου πρότεινε να γίνει μια συνέντευξη Τύπου με την συμμετοχή των επαγγελματιών του Κατακόλου, στην οποία θα παρουσιαστούν οι επόμενες ενέργειες που έχουν υπογραφεί και συμβασιοποιηθεί, μια από τις οποίες είναι η μελέτη του βάθους, δηλαδή η βυθομέτρηση και πρόσθεσε πως το ένα περιστατικό μεμονωμένο δε μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι όλο το λιμάνι έχει πρόβλημα.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του συλλόγου Βασιλική Καλαμπόκα δήλωσε ότι «κάλεσα γενική συνέλευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι μας, όπου εκκρεμούν κάποια έργα να υλοποιηθούν, ώστε να είναι πιο λειτουργικό. Να μην αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους νότιους και τους νοτιοανατολικούς ανέμους. Εγώ δεν είμαι αρμόδια για να γνωρίζω τις ελλείψεις και ζητάμε από τους αρμόδιους να μας πουν ακριβώς τι χρειάζεται για να διορθωθεί. Το πρόβλημα είναι για όλο το νομό και είναι οικονομικό. Φεύγουν τα καράβια, δε μπορούν να δέσουν και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα όλες οι επιχειρήσεις στον Πύργο και στο Κατάκολο και οι ξεναγοί. Όλα αυτά πρέπει να διορθωθούν».

«Όταν φεύγει ένα καράβι η οικονομία του νομού χάνει πολλά χρήματα. Ζητάμε τις λύσεις να δούμε τι μπορεί να γίνει» σημείωσε ο καταστηματάρχης Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Σάκης Μπουλούτας ως εκπρόσωπος του ΕΒΕ Ηλείας και της επιχειρηματικότητας ανέφερε ότι «έχουμε εμπεριστατωμένο φάκελο για το τι μέλλει γενέσθαι. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε άμεσες πρωτοβουλίες μετά από αυτό που συνέβη στο λιμάνι. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Νικολούτσος έχει ήδη ενημερωθεί και είμαστε ήδη σε επικοινωνία με Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη. Επίκειται κάποιες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, αλλά δε θα ήθελα να πω κάποια παραπάνω».

Όλη η επικαιρότητα