Πολιτική

Συνέλευση με φόντο το ψηφοδέλτιο

img_4172.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Κούβελο η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Πύργου με στόχο την κατάθεση και συλλογή υποψηφιοτήτων σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στη συνέλευση διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις σχετικά με τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν εν όψει του πολύ πιθανού ενδεχομένου προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ακούστηκαν και τα πρώτα ονόματα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.

Ο Δημήτρης Τσάμης είναι ο πρώτος που κατέθεσε την υποψηφιότητά του, ενώ προτάθηκαν και άλλα ονόματα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου, όπως ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, η Δώρα Καλάκου, ο Κώστας Καντούνης, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, κ.ά.

Η κατάθεση και η συλλογή υποψηφιοτήτων συνεχιζόταν μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, ενώ κυριάρχησε η άποψη ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία περίπτωση η αποδοχή προσώπων που κατείχαν θέσεις εξουσίας κατά το παρελθόν είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου προερχόμενα από τον εκπαιδευτικό χώρο διατυπώθηκε η πρόταση για συμμετοχή προσώπων που μένουν μόνιμα στην Ηλεία και συμμετείχαν σε κοινωνικούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα σε όλο το φάσμα (εκπαιδευτικοί, αγρότες, άνεργοι, έμποροι κλπ)

Το ζήτημα των συνεργασιών απασχόλησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου, καθώς ζήτησαν να υπαρχει ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο στις συνεργασίες και όχι αθρόα και άνευ όρων «συγχώνευση» υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει στην τελική λίστα υποψηφίων που θα αποσταλεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του κόμματος προς έγκριση. Όπως μετέφεραν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου στην εφ. «Πατρίς», θα σταλούν 14 ονόματα στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η λίστα θα επιστραφεί. Σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές, η Ν.Ε. Ηλείας έχει το δικαίωμα να διορθώσει εκ νέου τη λίστα. Το τελικό δικαίωμα έγκρισης το διατηρεί η ΚΠΕ, εφόσον όμως συγκεντρωθεί το 70% των μελών της.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα