Πολιτική

Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα για απειλές στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία μέλος του Ρουβίκωνα που απείλησε μέσω social media τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην κρατική ασφάλεια, έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Μπογδάνος.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ στο Twitter κατά δημοσιογράφου για τον τρόπο που κάλυψε τα επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας.

Το στέλεχος του Ρουβίκωνα απάντησε πως: «Μπογδανάκο ακούμε ότι στοχοποιείς συντρόφισσα Κουμάντου. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα και δεν αντιμετωπίζονται ωραία. Για να υπερασπιστούμε το κίνημα εμείς θα το πάμε μέχρι τέρμα. Εσύ αντέχεις το τέρμα; Όχι και το ξέρουμε όλοι. Κάντα στο ΣΥΡΙΖΑ αυτά».

Αμέσως μετά την προσαγωγή ο βουλευτής ευχαρίστησε μέσω twitter την ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση Μπογδάνου στη δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξαπέλυσε επίθεση κατά της δημοσιογράφου, Ελευθερίας Κουμάντου.

Αφορμή για την παρέμβαση του βουλευτή ήταν οι αναρτήσεις της δημοσιογράφου στο Facebook, αναφορικά με τη συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας.

Η απάντηση του Αθήνα 9.84 ήταν η ακόλουθη:

«O Aθήνα 9.84 σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της συγκέντρωσης κατοίκων και αλληλέγγυων στην Πλατεία Βικτωρίας, διευκρινίζει ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία.

Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, αυτονόητο είναι ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται».

via

Όλη η επικαιρότητα