Αθλητισμός

Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

synelifthi_o_thomas_mayros_gia_ta_hrei_tis_pae_aek.jpg

Στη σύλληψη του Θωμά Μαύρου προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία, λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το -σύντομο- διάστημα της προεδρίας του. Ο παλαίμαχος άσος είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επικεφαλής μίας διοίκησης «σωτηρίας» στην Ένωση, αλλά αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Μετά την εκκαθάριση της εταιρείας, τα χρέη της βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα υπογραφής (προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους) και για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη και άλλων άλλοτε κορυφαίων διοικητικών παραγόντων του «Δικεφάλου», όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Ανδρέας Δημητρέλος και άλλοι.

Ο Θωμάς Μαύρος θα παραμείνει κρατούμενος σήμερα και θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Θωμάς Μαύρος τόνισε ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για πράγματα που δε φταίει -και στα οποία απ’ την πρώτη μέρα της προεδρίας του στην ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να συμμετέχει.

Αφού «φωτογράφισε» ως υπεύθυνο για τη μη διευθέτησή τους τον Ανδρέα Δημητρέλο και περιέγραψε τη ντροπιαστική διαδικασία στην οποία έχει υποβληθεί απ’ το πρωί, τόνισε πως δεν μετανιώνει ούτε τώρα που «έβαλε πλάτη» για την ΑΕΚ.

«Βρίσκομαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν έχω φταίξει. Μπήκα με αγάπη πέρυσι, μόνο και μόνο για να σωθεί η ομάδα, και τώρα πρέπει να απολογηθώ για ΦΠΑ, φόρους κλπ. Από την πρώτη στιγμή είπα στους αρμόδιους της ΠΑΕ ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα οικονομικά. Και δεν μπορούσα να πάρω ούτε ευρώ απ’ τα ταμεία αν δεν δινόταν εντολή από έναν άλλον κύριο», είπε ο Μαύρος.

Σημείωσε λοιπόν ότι «αυτός ο κύριος δεν έκανε όλα αυτά που πρέπει και τώρα πρέπει να απολογηθώ εγώ» και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Από το πρωί τρέχω στις σημάνσεις, βγάζω φωτογραφίες και έδωσα αποτυπώματα λες και είμαι… δεν ξέρω κι εγώ ποιος. Κι όλα αυτά επειδή ήθελα να βοηθήσω την ΑΕΚ. Δεν το μετανιώνω όμως…»

Όταν του ζητήθηκε, δε, να πει το όνομα του, κατά τη γνώμη του, υπευθύνου για όλα αυτά, είπε: «Δεν θέλω να τον κατονομάσω. Όπως είχε γίνει και στην καριέρα μου με έναν προπονητή που είχα μεγάλο πρόβλημα, έτσι και τώρα όλοι ξέρουν για ποιον λέω. Εκείνος είχε όλες τις οικονομικές αρμοδιότητες στην ΠΑΕ και λογαριασμό δεν έδινε σε κανένα».

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα