Μεσσηνία

Συνελήφθησαν 23 άτομα στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές στους Γαργαλιάνους το 2015

Σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, παραβάσεις του ΚΟΚ και άλλα αδικήματα, προχώρησαν αστυνομικοί της Μεσσηνίας, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους , έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 923 άτομα, εκ των οποίων 700 ήταν Έλληνες και 223 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 751 οχήματα.

Προσήχθησαν 118 άτομα, από τα οποία 55 ήταν Έλληνες και 63 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 72 άτομα.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα και ειδικότερα:

Δύο άτομα, για ναρκωτικά. Ένας 26χρονος, όταν σε έλεγχο  στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ βρέθηκε να έχει στην κατοχή του χασίς βάρους 1,8 γραμμ. Κι ένας 54χρονος γιατί κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα τσιγαριλίκι κάνναβης.

Τρία άτομα για καταδικαστικά έγγραφα. Συνελήφθη ένας 24χρονος Ρομά στο Πλατύ διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του Εισαγγελέα Ναυπλίου για εκτέλεση απόφασης που αφορούσε κλοπή και παράβαση ΚΟΚ. Επίσης, ένας 34χρονος αλλοδαπός γιατί εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Τέλος ένας 40χρονος Ρομά γιατί σε έλεγχο στο σπίτι του διαπιστώθηκε ότι έκανε ρευματοκλοπή, ενώ βρέθηκε ένα υπνωτικό δισκίο και σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για κλοπή.

Τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας 19χρονος από τα Μέγαρα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο υαλοκαθαριστήρων στην περιοχή της αγοράς.

Έντεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνίαση

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές σε σπίτια, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 10 Ιανουαρίου του 2015 έως 25 Φεβρουαρίου του 2015. Από τα αποτυπώματα που βρέθηκα στα σπίτια σχηματίσθηκε δικογραφία για τις δύο κλοπές σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 32 ετών.

Η πρώτη κλοπή είχε γίνει στο χωριό Ανεμόμυλος, όπου είχαν μπει σε κλειστή εξοχική κατοικία και είχαν αφαιρέσει 2 τηλεοράσεις, 10 τενεκέδες λάδι και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Η δεύτερη κλοπή είχε γίνει σε σπίτι στους Γαργαλιάνους, όπου μπήκαν μέσα  παραβιάζοντας το παράθυρο του μπάνιου και αφαίρεσαν μια τηλεόραση και ένα dvd, αξίας 500 ευρώ, μια συσκευή GPS, ένα πιεσόμετρο, έναν μετρητή ζαχάρου, ένα μίξερ και διάφορα ρούχα, αξίας 500 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

via

Όλη η επικαιρότητα