Ελλάδα

Συνελήφθησαν κλέφτες ελιών – Είχαν κλέψει πάνω από δύο τόνους

Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη έξι ατόμων για κλοπή ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο στη Σιθωνία Χαλκιδικής, προχώρησαν προχθές το βράδυ αστυνομικοί του αρμόδιου τμήματος στην περιοχή.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 45 και 21 ετών, τρεις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 56, 53 και 50 ετών, καθώς και έναν 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι το μεσημέρι της 27/10, εισήλθαν παράνομα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού και προέβαιναν σε συγκομιδή ελαιοκάρπου από έξι δέντρα, με τη χρήση γεωργικού μηχανήματος, το οποίο κατασχέθηκε.

Στο μεταξύ, την προηγούμενη ημέρα ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από διπλανό αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 26χρονου, καρπούς από 47 ελαιόδεντρα, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο της περιοχής, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί το τελευταίο διάστημα, διέπραξαν ακόμη δύο κλοπές καρπών ελιάς και ξυλείας, από αγροτεμάχια σε περιοχή της Σιθωνίας.

Η προανάκριση από τους αστυνομικούς, έδειξε δε ότι ο 45χρονος με τον 21χρονο, την τελευταία εβδομάδα παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο συνολικά 2 τόνους και 39 κιλά καρπών ελιάς, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα